AutoRai

Nog meer dynamiek voor Citroën C4

(7/7/2008)
De Citroën C4, die eind 2004 is geïntroduceerd als berline en coupé, is uitgegroeid tot een enorm succes. Wereldwijd zijn er bijna 900.000 exemplaren van verkocht. De vernieuwde C4 is nog eleganter, dynamischer en efficiënter. De motoren zijn schoner en zuiniger en de communicatie met de bestuurder is nog beter.

Citroën heeft er met diverse wijzigingen voor gezorgd dat het sterke ontwerp van de C4 nog meer dynamiek, kracht en elegantie uitstraalt. Deze restyling betreft vooral de voorkant van de auto. De ontwerpers hebben ook opnieuw naar het interieur gekeken en het kwaliteitsniveau nog verder op weten te voeren.

De C4 verbetert het aanbod aan benzinemotoren met twee nieuwe benzinemotoren. De 1.6 VTi met 120 pk en de 1.6 THP met 150 pk, die samen met BMW zijn ontwikkeld, bieden nog meer rijplezier tegen een aanzienlijk lager verbruik en minder uitstoot. Het aanbod HDi dieselmotoren wordt nog aantrekkelijker, met talrijke versies die het Airdream label ontvangen. De 2,0-liter HDi dieselmotor voldoet nu reeds aan de Euro 5-norm die binnenkort van kracht wordt. Dankzij het gebruik van technologische vernieuwingen, zoals banden met een zeer lage rolweerstand, kunnen we talrijke versies aanbieden die maximaal 120 g/km CO uitstoten, zoals de 1.6 HDiF 90pk en 1.6 HDiF 110pk met handgeschakelde versnellingsbak of EB6V.

Tenslotte wordt de C4 eind dit jaar verrijkt met een reeks nieuwe telematicavoorzieningen, waarvan het MyWay navigatiesysteem, inclusief Bluetooth(TM)-telefoonsysteem, het meest in het oog springt.

De vernieuwde C4 behoudt uiteraard alle kenmerken die het model de toonzetter maakt in zijn segment op het gebied van rijplezier en veiligheid. De C4 beschikt onder meer over meedraaiende Xenon koplampen, Lane Departure Warning System, stuurwiel met vaste kern en Hill Start Assist.

De nieuwe C4 wordt gepresenteerd op de Salon van Moskou die 26 augustus de deuren opent. Citroën heeft de voorzijde van de C4 opnieuw vormgegeven, zodat de familieband met de onlangs verschenen C5 duidelijk zichtbaar is. De nieuwe motorkap heeft een rondere en bollere vorm en de opstaande randen in het midden zijn verdwenen. De grille heeft nieuwe lijnen gekregen en de âchevronsâ zijn op dezelfde manier verwerkt als op de C5. De kentekenplaat bevindt zich nu in het midden van een enkele luchtinlaat. De vernieuwde voorbumper geeft zowel de berline als de coupé een extra krachtige en dynamische uitstraling. Luxueuzere uitvoeringen van de nieuwe C4 bevatten meer chroomaccenten, met name om de mistlampen aan de voorzijde, voor extra elegantie en allure.

De C4 is met 15 mm gegroeid tot een totale lengte van 4.275 mm als berline en 4.288 mm als coupé. Het grootste deel van de achterlichtunits op de coupé is voortaan in transparant kristal uitgevoerd. Voor een geheel frisse start is het vernieuwde model leverbaar met drie nieuwe keuzemogelijkheden in aluminium velgen.

Er zijn zowel 16-inch (Olympie) als 17-inch (Ribalta en Volubilis) leverbaar, afhankelijk van motorisering en uitrustingsniveau. Op de C4 zijn bovendien, afhankelijjk van de uitvoering, nieuwe exterieurkleuren leverbaar: Blue Bourrasque, Blue Récife, Blue Abysse en Mat Ivoire Gemoderniseerd interieur voor extra comfort Het interieur heeft een aantal wijzigingen ondergaan: De toerenteller, die zich voorheen boven de stuurkolom bevond, is ondergebracht in het heldere display midden op het dashboard. Dit vermindert het aantal tellers en geeft het instrumentarium een uniformer karakter.

Citroën heeft het dashboard en de deurpanelen een nieuwe afwerking gegeven om het interieur meer een premiumgevoel te geven. De lederen bekleding voor de Exclusive is nu ook in grijs âLamaâ verkrijgbaar. Het interieur van de C4 is nog altijd een van de ruimste in zijn segment. Met een breedte op ellebooghoogte van 1,44 meter voor en 1,43 meter achter kunnen alle passagiers comfortabel reizen. De hatchback en coupé houden dezelfde bewegingsruimte.