Bureau Verkeershandhaving


'Zomersnelheid' bij veel wegwerkzaamheden

7 juli 2008

Veel wegwerkzaamheden vinden plaats in de zomerperiode. Er is dan minder verkeer dan in de andere maanden. Zo wordt de overlast beperkt. Ook nu wordt weer volop aan de weg gewerkt, waarbij vaak een lagere maximumsnelheid gereden mag worden dan normaal. Ook vinden er in juli grote evenementen plaats in ons land. Deze kunnen voor vertragingen op de toeleidende wegen zorgen. Door goed geinformeerd op weg te gaan deze zomer, voorkomt u onnodig oponthoud. Als u onderweg uw snelheid aan de omstandigheden aanpast, houdt u ook rekening met de veiligheid van de wegwerkers. Hieronder de tien meest ingrijpende werkzaamheden in Nederland én op enkele vakantieroutes in Belgie en Frankrijk, plus de data van enkele grote festivals:

A1/A6: Tot en met 9 augustus is in knooppunt Muiderberg de verbindingsweg voor verkeer komende vanuit Almere (A6) in de richting Amersfoort (A1) afgesloten vanwege onderhoud aan het viaduct.

A2: Tussen de knooppunten Everdingen en Deil wordt de weg verbreed. In beide richtingen zijn de rijstroken verschoven en iets versmald en geldt een lagere maximumsnelheid. De werkzaamheden op dit traject duren tot eind 2010.

A2: In beide richtingen worden op de rondweg bij 's-Hertogenbosch en de randweg bij Eindhoven extra rijstroken aangelegd. Ter plaatse zijn er versmalde rijstroken en geldt een lagere maximumsnelheid.

A6: Tot eind 2008 wordt er gewerkt aan de A6 Hollandse brug. Er zijn in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar en er geldt een lagere maximumsnelheid. Vanaf maandag 7 juli kan het vrachtverkeer richting Flevoland weer over de brug. Vrachtverkeer op de A6 moet in beide richtingen rekening blijven houden met tijdelijke afsluitingen van de Hollandse brug.

A12: Tussen Ede en veenendaal worden in beide richtingen spitsstroken aangelegd. Ter plaatse zijn er versmalde rijstroken en geldt een lagere maximumsnelheid.

A12: Tot en met 3 oktober 2008 kan de spitsstrook A12 bij Den Haag niet worden gebruikt in verband met werkzaamheden aan een nieuw, hoger geluidsscherm. Weggebruikers richting Den Haag dienen met name in de ochtendspits rekening te houden met een langere reistijd.

A15: Van vrijdag 4 juli 21:00 uur tot en met maandag 7 juli 05:00 uur en van vrijdag 11 juli 21:00 uur tot en met maandag 14 juli 05:00 uur is de A15 tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en Hendrik-Ido-Ambacht richting Gorinchem afgesloten.

A16: Van vrijdag 25 juli 21:00 uur tot en met donderdag 31 juli 05:00 uur is de hoofdrijbaan van de A16 tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Terbregseplein richting Rotterdam afgesloten. De parallelbaan en de op- en afritten blijven open. Doorgaand verkeer richting Den Haag wordt omgeleid via de A15, A4 en A20.

A16: Tot najaar 2008 wordt er gewerkt aan de A16 Moerdijkbrug richting Breda. Ter plaatse zijn er versmalde rijstroken en geldt een lagere maximumsnelheid. Weggebruikers dienen, met name tijdens de spits, rekening te houden met een langere reistijd.

A73: Tot aan de definitieve openstelling zijn de Swalmen- en Roertunnel van de A73 elk weekend gesloten van vrijdagavond 20:00 uur tot en met maandagochtend 06:00 uur. Verkeer wordt via de N273 omgeleid. Op werkdagen is er één rijstrook per richting beschikbaar en geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur.

Werkzaamheden buitenland:
Belgie:
E17 Antwerpen-Gent (beide richtingen)
A4/E411 Brussel-Luxemburg (beide richtingen)

Frankrijk:
A31 Metz-Zuid

Evenementen:
Den Helder: 10 t/m 13 juli, Nationale Vlootdagen
Zandvoort: 11 t/m 13 juli, DTM
Rotterdam, Ahoy: 11 t/m 13 juli, North Sea Jazzfestival Spaarnwoude: 12 juli, Dance Valley
Nijmegen: 15 t/m 18 juli, Vierdaagse
Tilburg: 18 t/m 27 juli, Kermis