Gemeente Anna Paulowna


Gemeente treedt tijdens de kermis streng op tegen APV-overtreders

De gemeente Anna Paulowna gaat streng optreden tegen overtreders van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) tijdens de kermis. Hoewel ervan uit wordt gegaan dat de excessen van vorig jaar eenmalig waren en dat de kermis ordentelijk zal verlopen, vindt men wel dat de kermisvierders moeten weten wat ze te wachten staat als ze de regels overtreden.

Overtredingen APV
In het aangewezen kermisgebied, de denkbeeldige `driehoek' tussen het gemeentehuis, het sportpark Kleine Sluis en het NS-station is het verboden op straat open flessen drank (ook niet aangelengde cola) met zich mee te voeren en alcohol te drinken. Bovendien zullen politie en gecertificeerde beveiligingsbeambten optreden bij aanstootgevend gedrag, openbare dronkenschap en vandalisme en dergelijke.

Handhaving
De gecertificeerde beveiligingsbeambten geven overtreders van de APV eerst een waarschuwing. Na deze waarschuwing en het niet opvolgen van aanwijzingen zullen zij de overtreder staande houden en overdragen aan de politie. De politie verwijdert de overtreders uit het kermisgebied. Begeeft de overtreder zich opnieuw in het gebied, dan wordt hij aangehouden en krijgt hij bij de eerste keer een boete van 130 euro, bij een tweede keer een boete van 140 euro en daarna een dagvaarding.

Snelrecht
Als er sprake is van vandalisme of geweld dan kan de politie besluiten tot het zogenaamde snelrecht, wat betekent dat de verdachte direct wordt voorgeleid aan de officier van justitie in Den Helder en er onmiddellijk uitspraak wordt gedaan.