Gemeente Waddinxveen


Wethouder Dirk Lont bezoekt sportclinic Brede School De Regenboog.

Wethouder Dirk Lont bezoekt maandag 7 juli de korfbalclinic van groep 4 van basisschool de Regenboog. Deze clinics, waarbij de kinderen drie keer meedoen aan dezelfde sport, is een experiment in het kader van Waddinxveen Actief. De twee Brede Scholen van Waddinxveen doen hier aan mee. Behalve korfbal, krijgen de groepen vier tot en met acht ook andere sportclinics aangeboden.

Het verschil ten opzichte van eerder gehouden sportclinics voor alle basisscholen is, is dat de kinderen nu drie keer meedoen aan dezelfde sport, in plaats van eenmalig snuffelen aan een sport. Kinderen leren namelijk een sport het beste kennen wanneer ze minimaal drie keer achtereen met deze sport kennis hebben kunnen maken. Op deze wijze wordt een bewuste keuze voor een sport bevorderd.

Achtergrond van het beleid
In het kader van het gemeentelijke beleid Waddinxveen Actief is er geld beschikbaar gesteld voor een eenmalig experiment met sportclinics bij de brede scholen, de Kameleon en de Regenboog. Deze clinics zijn op de normale gymtijden en dus in het normale lesrooster opgenomen. De schooldag wordt er dus niet mee verlengd.
De gedachte is dat een sport het beste gepresenteerd kan worden door een enthousiaste trainer van een sportvereniging. Daarnaast leren de kinderen een sport het beste kennen wanneer ze minimaal driemaal achtereen met deze sport kennis hebben kunnen maken. Op deze wijze wordt een bewuste keuze voor een sport bevorderd. Dit is van belang voor de leerlingen en ook voor de sportvereniging. Daarnaast stimuleert Waddinxveen Actief dat scholen en sportverenigingen op dit vlak meer gaan samenwerken.
Deze werkvorm heeft ook een positieve invloed op de wijze waarop de school haar aanbod gymnastiek kan doen aan haar leerlingen. Aan het eind van 2008 wordt het experiment met de brede scholen en de gemeente geëvalueerd.

Waddinxveen, 4 juli 2008