Gemeente Nijmegen

Nijmegen organiseert opnieuw tuinenwedstrijd


07/07/2008

Bewoners van Nijmegen kunnen deze zomer weer meedoen met de Nijmeegse tuinenwedstrijd. Voor de wedstrijd kunnen alle voortuinen, zijtuinen, geveltuinen en balkons worden aangemeld, zolang ze zichtbaar zijn van af de openbare weg. Met de wedstrijd wil de gemeente bewoners stimuleren om steenoppervlak te vervangen door planten.

De wedstrijd loopt van juli tot oktober. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 augustus via www.nijmegen.nl/tuinenwedstrijd, via het aanmeldingsformulier in weekblad De Brug. U kunt ook uw gegevens opsturen, vergezeld van een foto van de tuin, naar Gemeente Nijmegen G520, o.v.v. Tuinenwedstrijd, antwoordnummer 1939, 6500 VC Nijmegen. Aan de hand van de ingezonden foto's wordt een eerste selectie gemaakt. De genomineerde tuinen worden in augustus en nog een keer in het najaar bezocht. In oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

Er zijn 2 categorieën: voortuinen en/of zijtuin, en geveltuin, balkon of daktuin.
Per categorie worden de drie beste tuinen of balkons beloond met cadeaubonnen van een tuincentrum ter waarde van 100, 75 en 50 euro.

Voorwaarden voor deelname zijn dat minimaal 50 procent van de tuinoppervlakte beplant dient te zijn, dat er rekening gehouden is met diervriendelijke planten en dat er in de tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

De tuinenwedstrijd werd vorig jaar voor het eerst gehouden.

Meer informatie:

* Tuinenwedstrijd 2008