Provincie Utrecht

Kanovaren dwars door de provincie Utrecht

7-7-2008 -

Nieuwe folder bij VVV's over route langs de Hollandse Waterlinie

In juli 2008 is een geactualiseerde uitgave verschenen van de folder `Kanoën door de Hollandse Waterlinie'. De folder is verkrijgbaar bij de VVV Hollands Midden, VVV Utrecht, VVV Weesp en het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Er was al veel belangstelling voor de oorspronkelijke folder, maar nu zijn de kanovoorzieningen voor mensen met een beperking nog duidelijker op de kaarten terug te vinden. De folder staat ook boordevol interessante cultuurhistorische informatie over de Hollandse Waterlinie en is ook voor niet kanoërs interessant.

Nieuwe voorzieningen
Bijzonder aan de kanoroute, die in 2006 door de provincie Utrecht is geopend, is dat deze voor een gedeelte geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. In samenwerking met de Kanobonden en CliëntenBelang Utrecht is het gebruik van de aangepaste steigers geëvalueerd. Het resultaat is dat er extra voorzieningen zijn bijgekomen, zoals een handgreep, een vastzetvoorziening en een onderbreking van de afrijbeveiliging. Ook is de parkeerplaats bij de kanovoorziening bij Vreeland Zuid beter ingericht en is er speciaal voor deze doelgroep een parkeerbord geplaatst. Bij de steigers is ruim parkeergelegenheid voorhanden. Kleine borden maken zichtbaar dat het gaat om voorzieningen die geschikt zijn voor mensen met een beperking.

Het kanovaren langs deze route kan gecombineerd worden met andere activiteiten zoals fietsen, wandelen en verblijfsrecreatie. Verschillende ondernemers bieden daarvoor hun diensten aan. De route is voor alle kanovaarders interessant. Ook voor de lange-afstand-vaarders. Met deze route is het mogelijk om vanaf Muiden (het IJmeer) via de Vecht en de Kromme Rijn naar Wijk bij Duurstede (de Neder Rijn) in een doorgaande route dwars door de provincie Utrecht te kanoën.

De kanoroute is tot stand gekomen met financiële steun van de provincie Utrecht, de Europese Unie, en het Restauratieplan Vecht en in samenwerking met Waternet, TKBN Toeristische Kano Bond Nederland, NKB Nederlandse Kanobond, CliëntenBelang Utrecht, het project Nieuwe Hollandse Waterlinie en ondernemers in het gebied.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196