PERSBERICHT

Engels voetbal alleen nog bij Sport1

Kees Jansma verlengt contract met Sport1

Amsterdam, 7 juli 2008 ­ De samenvattingen van de Engelse Premier League zullen de komende twee seizoenen niet meer bij de NOS, maar alleen op Sport1 te zien zijn. Sport1 had al de live-wedstrijden van de Engelse Premier League, waar veel Nederlandse topvoetballers actief zijn en heeft nu de rechten voor zowel samenvattingen, live-beelden als internet in Nederland. Naast de Premier League biedt Sport1 ook diverse andere Engelse voetbalcompetities, zoals de Championship (Engelse eerste divisie) en de League Cup.

Kees Jansma, het huidige gezicht van Sport1, heeft zijn contract met de zender voor twee jaar verlengd. Hij zal hierdoor als presentator, samen met verschillende andere presentatoren en analisten, de buitenlandse voetbalcompetities voor Sport1 blijven verslaan. Kees Jansma is sinds 1997 werkzaam voor Canal+ dat in 2006 werd omgedoopt tot Sport1. Ook is hij werkzaam als perschef van het Nederlands elftal.

Jeroen Oerlemans, General Manager Sport1: "Sport1 is de thuishaven voor de liefhebber van de grootste buitenlandse voetbalcompetities. Van het Nederlands elftal spelen meer dan 70% van de voetballers in deze competities. De Engelse Premier League staat bekend als de meest attractieve voetbalcompetitie, waar Nederlandse topvoetballers zoals Edwin van der Sar, Dirk Kuyt, Robin van Persie en Ryan Babel het volgend seizoen weer te zien zijn. Nu naast de livewedstrijden ook de hoogtepunten van het Engelse topvoetbal alleen bij ons te zien zijn, denken we een nog grotere groep voetballiefhebbers aan ons te kunnen binden".

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd, waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de Engelse FA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Chellomedia Communications
Michiel Gosens
Tel. 020-778 9684
Email: communications@lgi.com

---- --