Gemeente Gilze en Rijen

Winnende ballon landde in Frankrijk

Ballonnenwedstrijd ontdekgilzerijen.nl

Op zaterdag 5 juli 2008 hoorden Anoek van Ginneken, Mandy van Rosmeulen en Lotte van Hooijdonk dat hun ballonnen het verst zijn gekomen in de ballonnenwedstrijd ontdekgilzerijen.nl. Zij kregen van wethouder Carol van toerisme en recreatie een tienspelenkaart van Speelboerderij "de Vossenberg" aan de Tilburgsebaan 42 in Gilze. Daar vond ook de prijsuitreiking plaats.

De ballon die de meeste kilometers heeft afgelegd is 30 kilometer ten noordwesten van Parijs geland. Helaas was op het kaartje van deze ballon geen naam van een deelnemer genoteerd. De ballon van Anoek van Ginneken uit Gilze kwam na deze ballon het verst. Haar ballon werd net onder de plaats Amiens in Frankrijk gevonden. Amiens ligt bijna 300 kilometer van Gilze vandaan.

De ballon van Mandy van Rosmeulen, de tweede prijswinnaar van deze wedstrijd, ging een heel andere kant op. Haar ballon landde in het Drentse Schoonoord. Deze plaats ligt ruim 200 kilometer van Gilze. De laatste prijswinnaar is Lotte van Hooijdonk uit Gilze. Haar ballon landde vlakbij de grens tussen Frankrijk en België, in de plaats Wiers (Hainaut).

De meeste andere ballonnen landden in de buurt van Gent, Dendermonde en Antwerpen. Wil je weten of en waar jouw ballon is gevonden? Kijk dan op www.ontdekgilzerijen.nl. Daar tref je een overzicht aan van alle kaartjes die zijn teruggestuurd naar de gemeente.

De ballonnenwedstrijd vormde op zondag 8 juni 2008 het startsein van de promotiecampagne toerisme en recreatie in de gemeente. Doel van de campagne is meer bekendheid te geven aan alles wat er te beleven is in de gemeente Gilze en Rijen. Met het officiële startsein werd ook een toeristisch magazine, Klaverblad, gepresenteerd dat alle inwoners van de gemeente gratis in de bus hebben gekregen. Verder is er een speciale website ontwikkeld waarop iedereen de toeristische en recreatieve mogelijkheden in de gemeente kan ontdekken: ontdekgilzerijen.nl.