KNWV

Nieuwsbericht Surfen

7-7-2008

Kitesurfer Kevin Langeree wint ook World Cup Spanje

Kitesurfer Kevin Langeree heeft in het Spaanse Tarifa ook de vijfde World Cup wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. Vorige week won de Noordwijker ook al de World Cup van de Dominicaanse Repubiek. Langeree gaat nu alleen aan kop van de wereldranglijst.

De wedstrijd in het zuidelijkste puntje van Spanje kende een opvallend verloop. Tijdens de eerste ronde, werd de grote concurrent van Kevin Langeree, Aaron Hadlow, al in de kwartfinale uitgeschakeld. Langeree werd door deze verrassende uitschakeling niet uit zijn concentratie gebracht en won de eerste ronde in de finalewedstrijd.

Langeree vecht samen met Hadlow om de wereldtitel. Na vijf van de tien wedstrijden is duidelijk dat alleen de Engelsman Langeree van de wereldtitel kan afhouden.

In het kitesurfen volgt na de eerste ronde (singles) altijd nog een herkansingsronde (doubles). Hierin wist Aaron Hadlow wel de finale te halen en dus moest Langeree wederom afrekenen met de Engelsman. Hadlow vaarde de hele dag al zo sterk dat ik alles moest geven. Gelukkig liep alles goed tijdens de finale. Het mooiste van deze overwinning is dat ik nu echt eerste op de wereldranglijst sta.

Na zijn overwinning in de Dominicaanse Republiek was Kevin Langeree zo blij dat de vermoeidheid geen probleem was. Ik heb weinig rust gehad tussendoor. Het vliegtuig dat mij vorige week naar huis zou brengen, bleek stuk te zijn. Met meer dan 24 uur vertraging kwam ik pas op dinsdag aan op Schiphol. Woensdag begon in Spanje echter al de wedstrijd.

Maar gelukkig kon ik mijn goede vorm uit de Dominicaanse Republiek vasthouden. De laatste weken gaat het zo goed. Mijn tricks voer ik goed uit en de landingen gaan perfect. Vaak is dat voor kitesurfers het moeilijkst. Om na een spectaculaire sprong ook goed neer te komen op het water, aldus Langeree.

Het wereldkampioenschap kitesurfen bestaat uit tien World Cup
wedstrijden verspreid over de hele wereld. Nu moet ik proberen om de eerste plaats vast te houden, keek Langeree vooruit op de komende weken. Over drie weken staat de volgende grote wedstrijd gepland. In Fuerteventura staat dan de zesde stop op het programma. Vorig jaar wist Langeree daar de wedstrijd ook te winnen.

Jalou Langeree, de 18-jarige zus van Kevin, boekte in Spanje ook een sterk resultaat. De Noordwijkse eindigde als vijfde in een sterk bezet damesveld.