Warchild


Sportactiviteiten voor oorlogskinderen
Afgelopen donderdag 03 juli hebben Anly, Niki, Leoné, Lieke, Maartje, Rob & Carmen een sportdag georganiseerd voor groep 5 van de Willibrordusschool in Breukelen.

Voor school moesten ze een maatschappelijke stage lopen, iets wat ze graag op een originele manier wilden doen! Samen besloten ze zich voor een goed doel in te zetten, waarna ze zich verdiepten in de werkwijze van War Child. Ze ontdekten dat sporten een van de belangrijkste onderdelen is in de hulpverlening, iets waar ze graag iets mee wilden doen. Hieruit is het idee van de sportdag ontstaan!

De sporten die het actieteam organiseerde is gelijk aan de sportieve activiteiten die War Child in `het veld' organiseert. De kinderen leerden samenwerken, elkaar te vertrouwen, elkaar te respecteren en vooral veel lol te maken samen. De kinderen vonden dit erg leuk. De opbrengst van de geslaagde sportdag is bij elkaar EUR190,50! Een bijzonder mooi bedrag om oorlogskinderen mee te helpen.

Dank jullie wel Anly, Niki, Leoné, Lieke, Maartje, Rob, Carmen en alle leerlingen van groep 5 van de Willibrodusschool! Bijzonder om te zien hoe jullie je samen hebben ingezet voor War Child.

Wil jij, net als dit waanzinnige actieteam, geld inzamelen voor oorlogskinderen in conflictgebieden? Kijk dan op onze Actie website & vul het actie formulier in! Wij begeleiden jouw actie om geld in te zamelen voor onze projecten graag.