Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

InterNLnet en HierTV ontwikkelen videowijkcommunity: ZeeburgTV

Amsterdam, 7 juli 2008 - Stichting HierTV en Internetserviceprovider InterNLnet hebben samen de eerste online "videowijkcommunity' van Amsterdam ontwikkeld: ZeeburgTV. www.ZeeburgTV.nl is een videowebsite en binnenkort een echt TV-kanaal voor iedereen die van Zeeburg zijn of haar thuis wil maken. Je vindt er nieuws, vermaak en handige informatie van instanties, overheid en bedrijven voor de wijkbewoners, alles in video. De combinatie van ludieke en serieuze filmpjes en de live videomogelijkheden maken ZeeburgTV aantrekkelijk voor jong en oud. Met het initiatief willen beide partijen de leefkwaliteit en saamhorigheid in Zeeburg vergroten en laten zien hoe toegankelijk en veelbelovend internetTV is. Als ZeeburgTV een succes blijkt, wordt het concept mogelijk ook uitgerold in andere Amsterdamse wijken.

Stichting HierTV is initiatiefnemer van ZeeburgTV.nl en vormt de drijvende kracht achter de organisatie en inhoud van de site. Dagelijks staan er actualiteiten, aankondigingen, discussies en andere filmpjes op de site. Je vindt ze via webtv, in de gids, in de kalender en op de kaart. Daarnaast zijn er regelmatig bijzondere initiatieven, zoals een wedstrijd waarbij je je favoriete plek of persoon uit Zeeburg op video zet en aantrekkelijke prijzen kunt winnen. Je kunt nu al via de webcam live deelnemen aan een echte aerobics workout en binnenkort kan je 'videobellen' met vijf personen tegelijk. Directeur Stichting HierTV, Pier Tholen: "ZeeburgTV moet een combinatie worden van een handige videowebsite en een TV-kanaal. Niet alleen leuk, maar vooral ook nuttig om te gebruiken als je optimaal wilt leven en wonen in de wijk. Er bestaan zelfs ideeën om op verschillende locaties in de wijk, denk aan winkels, stadsdeelkantoor en wijk- en jeugdcentra, TV's neer te zetten waarop een selectie van filmpjes van ZeeburgTV te zien zal zijn. Zo kunnen echt alle wijkbewoners straks meedoen en video heel gemakkelijk gebruiken voor informatie en communicatie. Uiteindelijk hopen we dat de site een echte community wordt, die je als inwoner van Zeeburg elke dag gebruikt. Om op de hoogte te blijven van wat er speelt, contact te zoeken of om simpelweg je gedachten te verzetten."

InterNLnet verzorgt de technische ondersteuning van ZeeburgTV in de vorm van hosting, beheer, netwerk en streaming. Het is een uitstekend medium om de mogelijkheden van breedbandtoepassingen concreet te maken, aldus directeur van InterNLnet, Andries Mijnhardt: "Een site als ZeeburgTV werkt het beste met een grote bandbreedte vanwege de vele filmpjes en live videocommunicatie. Glasvezel is hiervoor een uitstekende drager en zorgt ervoor dat men moeiteloos video kan bekijken en via videoverbindingen communiceert. Om onze klanten dit te laten ervaren krijgen alle InterNLnet abonnees ZeeburgTV in hoge kwaliteit (3Mbit stream) te zien, terwijl men via ADSL en kabelinternet maximaal een 768k stream ontvangt. Dat verschil zie je direct."

InterNLnet en Stichting HierTV zijn voornemens dit concept in de toekomst door te ontwikkelen en aan te bieden in andere gebieden in Amsterdam. Directeur Stichting HierTV, Pier Tholen: "Wij geloven in dit concept, een community voor en door inwoners van een wijk. Met ZeeburgTV kunnen we nu bekijken of de techniek van InterNLnet en het videoplatform Video4all van Brevidius optimaal functioneert en hoe het concept in zijn geheel door de inwoners van Zeeburg wordt ervaren. Bij succes willen we graag meer Amsterdammers laten kennis maken met een eigen online videowijkcommunity."

Over InterNLnet
InterNLnet, opgericht in 1995, is een trendsettende, landelijk opererende Internet Service Provider met een brede portfolio internetdiensten voor de consumenten en zakelijke markt. Als technisch georiënteerde ISP heeft InterNLnet een focus op het ontwikkelen, inrichten en beheren van geavanceerde internetdiensten van het hoogste kwaliteitsniveau. InterNLnet is onderdeel van BBned NV uit Hoofddorp.

InterNLnet was als een van de eerste internetproviders actief op het netwerk van Glasvezel Net Amsterdam. InterNLnet levert glasvezelinternet, telefonie, TV/ Radio en de online back up dienst Backup Zeker, in de stadsdelen Zeeburg, Oost Watergraafsmeer en Osdorp. Het volledige aanbod van de glasvezeldiensten die InterNLnet aanbiedt via Glasvezelnetwerk Amsterdam, treft men op www.InterNL.net/amsterdam

Over Stichting HierTV
Stichting HierTV is opgericht om met behulp van crossmediale stads- en wijkportalen (CommunityTV) de kwaliteit van leven te bevorderen. Video is de meest laagdrempelige vorm van communicatie is en veel effectiever dan tekst. Bovendien: voor mensen met beperkte beheersing van het Nederlands hoeft dankzij video geen aparte taalversie gemaakt te worden. Het gaat dus niet om zo mooi mogelijk TV maken, maar om videogebruik juist zo laagdrempelig mogelijk te maken. Stichting HierTV maakt voor haar projecten gebruik van het Video4all-platform van Brevidius.



Ingezonden persbericht