Leiden, 7 Juli 2008

iSOFT introduceert nieuw labsysteem in Nederland

Eén van de meest vooraanstaande laboratorium informatiesystemen van Europa komt beschikbaar voor de Nederlandse markt als gevolg van de overname van iSOFT door de IBA Health Group. Met inmiddels al meer dan 270 installaties introduceert iSOFT nu LabCentre in Nederland. Dit is onderdeel van de strategie om synergievoordelen binnen de IBA Health Group optimaal te benutten.

LabCentre is een modern grafisch laboratorium informatiesysteem voor klinisch chemische en bacteriologische laboratoria en de bloedbank. Het wordt gebruikt in laboratoria in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Rusland en Groot-Brittanië.

Naast een modern grafische user interface biedt LabCentre in de basis een grote schaalbaarheid en flexibiliteit zonder concessies voor de hanteerbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Het gaat om het realiseren van een efficiënte laboratoriumorganisatie, gecombineerd met de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Zo zijn bijvoorbeeld ordercommunicatie en uitgebreide managementinformatie standaard onderdeel van het systeem. Bij de ontwikkeling van LabCentre stonden flexibiliteit en hoge mate van instelbaarheid voorop. Hierdoor kan LabCentre vrijwel elke laboratoriumorganisatie weergeven en optimaal ondersteunen. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld het organisatorische proces naar eigen behoefte modelleren waarbij ook andere afdelingen betrokken kunnen worden. LabCentre biedt bovendien ondersteuning bij de optimalisering en machtiging van de workflow. Op grond van de flexibiliteit, hoge prestaties en ergonomie voldoet LabCentre aan de eisen van de IHE en bewijst het hiermee zijn compatibiliteit. Andrea Fiumicelli, Chief Operating Officer van iSOFT: "We zien grote mogelijkheden voor LabCentre in Nederland. Dit is een wereldwijde oplossing die de complete workflow van laboratoriumafdelingen stroomlijnt en levert uitgebreide managementinformatie om deze processen te ondersteunen. Beide zijn van enorm belang voor de Nederlandse markt die behoefte heeft aan systemen die meer procesgericht zijn. Momenteel zijn we één van de vooraanstaande spelers van zorg ICT oplossingen in Nederland, Groot-Brittanië, Duitsland en Spanje."

Over iSOFT

iSOFT heeft 35 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg en is onderdeel van de IBA Health Group. In Nederland wordt de dagelijkse zorg van zo'n 40 procent van alle Nederlandse ziekenhuisbedden aan iSOFT toevertrouwd. Het bedrijf heeft tevens een leidende positie in de markten voor ziekenhuisapotheken en huisartsen. iSOFT claimt een belangrijke rol in de vernieuwing van zorg door de toepassing van innovatieve ICT-oplossingen. iSOFT heeft ruim 250 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen.

Ingezonden persbericht