Ingezonden persbericht


-
PERSBERICHT

Een unieke gelegenheid om twee topmusea in Tilburg te bezoeken.

Vanaf 5 juli is in DE PONT de tentoonstelling Mapping out Paradise te zien. De Tilburgse kunstenaar Marc Mulders werkt samen met viltkunstenaar/ontwerper Claudy Jongstra aan een 50 meter lange installatie van glas en vilt die door de grote ruimte van De Pont slingert.

Marc Mulders is vooral bekend door zijn expressionistische schilderijen. De laatste jaren legt hij zich ook toe op het maken van glas-in-loodramen, met als hoogtepunten het herdenkingsraam in de Nieuwe Kerk in Amsterdam ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van Koningin Beatrix en het Laatste Oordeel voor de Sint-Jan Kathedraal in 's-Hertogenbosch.

Claudy Jongstra is een van de belangrijkste viltkunstenaars ter wereld. Eind jaren negentig werden haar viltontwerpen gebruikt voor de kostuums van de film Star Wars. Sindsdien horen haar tapijten, kledingstukken, gordijnen en meubels tot de top van de Nederlandse ontwerpwereld.

Het Textielmuseum heeft verschillende werken van Claudy Jongstra en Marc Mulders in de collectie. Bovendien is in het TextielLab te zien hoe textielkunst en -design worden gemaakt.

Tijdens de tentoonstellingen Mapping out Paradise in De PONT en Van Labyrinth tot Big Mama in het Textielmuseum kan men beide musea op dezelfde dag bezoeken met 1 entreebewijs. Met een kaartje van DE PONT loopt men na afloop via de Goirkestraat in enkele minuten naar het Textielmuseum of andersom natuurlijk. Een unieke gelegenheid om deze twee topmusea in Tilburg te bezoeken!

Bezoek DE PONT en het Audax Textielmuseum Tilburg met 1 kaartje! Van 5 juli tm 9 november is het entreebewijs in beide musea geldig.