Ferring Research Infertility and Gynaecology GrAnt (FRIGGA) 2008 Winnaars Bekendgemaakt

07/07/2008 15:05

PR Newswire

BARCELONA, July 7 /PRNewswire/ -- De winnaars van de Ferring Research Infertility and Gynaecology GrAnt (FRIGGA) zijn vandaag bekendgemaakt tijdens het European Society for Human Reproduction & Embryology Congres. De twee winnaars van deze nieuwe prijs zijn het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC) in Nederland en het Universitair Ziekenhuis (UZ) Brussel, Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, in België.

De selectie van de winnende onderzoeksinstituten is gebaseerd op hun uitmuntende voorstellen voor fundamenteel onderzoek voor het bevorderen van het begrip voor de rol van human chorionic gonadotrophin (hCG) in geassisteerde reproductie.

"We ontvingen inzendingen van een zeer hoog niveau waarvan er zeven in het finale stadium werden beoordeeld. De jury vond dat de twee winnende voorstellen beide zowel innovatief als uitvoerbaar zijn en een bijdrage zouden kunnen leveren aan het verdiepen van ons inzicht in een belangrijke factor bij succesvolle vruchtbaarheidsbehandeling ," aldus professor Paul Devroey, voorzitter van de FRIGGA jury en Professor Reproductieve Geneeskunde aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, Vrije Universiteit Brussel, België.

De beurs is genoemd naar Frigga, de godin van de vruchtbaarheid, moederschap, liefde, gezin en huis uit de Scandinavische mythologie. FRIGGA is een tweejarige, mondiale beurs voor fundamenteel onderzoek op het gebied van vruchtbaarheid en gynaecologie, die door Ferring in januari 2008 werd geïntroduceerd. De beurs ontving wereldwijde interesse, met 53 inzendingen uit 22 landen verspreid over diverse continenten. De inzendingen werden anoniem beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit specialisten uit de hele wereld. Het winnende onderzoek moet in 2010 worden afgerond en gepresenteerd.

"Wij van Ferring zijn sterk toegewijd aan dit specifieke aandachtsgebied van de geneeskunde waarvan we geloven dat het niet alleen ten goede komt aan paren met een kinderwens, maar ook aan de maatschappij in het algemeen. De Ferring Research Infertility and Gynaecology beurs - De FRIGGA Award - onderstreept ons sterke commitment om het voortouw te nemen in ART," zegt Dr. Pascal Danglas, Executive Vice President, Clinical R? en Product Development, Ferring Pharmaceuticals.

Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, Universitair Ziekenhuis, Brussel, België.

Onderzoekstitel: Wat is de invloed van het genen expressie profiel van het baarmoederslijmvlies wanneer recombinant FSH is teruggeplaatst op 200 IU van hCG in de late folliculaire fase onder ICSI patiënten die antagonistenprotocollen ondergaan met recombinant FSH?

Professor Christophe Blockeel, de hoofdpersoon die de prijs van Euro 50.000 won, is Fellow van Reproductieve Geneeskunde en klinisch hoogleraar aan het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde, UZ Brussel, België. Vanaf de oprichting in 1983 speelde het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde een pioniersrol in de ontwikkeling en uitbreiding van voortplantingstechnieken. Het centrum is op internationaal vlak al decennia lang een van de belangrijkste spelers op dit gebied.

"We zijn bijzonder blij en trots dat we deze prijs hebben gewonnen. Onderzoek is spannend, maar het winnen van zo'n prijs motiveert nog meer om door te gaan met ons werk. Waardering van ons team en personeel is enorm belangrijk, maar waardering krijgen van een bedrijf als Ferring is echt heel speciaal." Dr Blockeel.

Universitair Medisch Centrum Utrecht, Nederland

Onderzoekstitel: Beoordeling van de kwaliteit van oocyte bij embryo aneuploidie waarden en cumulus cellen genen expressie: effect van toediening late folliculaire fase hCG.

Dr Esther Baart, hoofdpersoon van het tweede winnende instituut dat ook Euro 50.000 ontving, is Klinisch Embryoloog en Onderzoeker op de afdeling Reproductie en Gynaecologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Het UMC Utrecht is een van de grootste universitaire gezondheidsinstituten in Nederland en is vermaard om de kwantiteit en kwaliteit van haar wetenschappelijke publicaties. Deze vooraanstaande positie kan worden toegeschreven aan een aantal zowel klinische als pre-klinische onderzoeksgroepen, waarbij nationale en internationale samenwerking een belangrijke factor is.

"Het winnen van deze prijs geeft een enorme boost aan ons onderzoek. We denken dat genen expressie in cumulus cellen zal helpen om het mechanisme te begrijpen achter diverse ovarium stimulatie protocollen en hoe ze de oocyte kwaliteit beïnvloeden. Het doet de waarde van ons onderzoek eer aan om te worden erkend.." Dr Esther Baart.

Onvruchtbaarheid

Onvruchtbaarheid wordt algemeen gedefinieerd als het onvermogen om op natuurlijke wijze een kind te verwekken na een jaar van proberen zwanger te worden door onbeschermde gemeenschap. Onvruchtbaarheid is geen steriliteit, maar duidt op een verminderde kans op het spontaan verwekken van een kind. Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie zijn er tussen de 60 en 80 miljoen stellen in de wereld onvruchtbaar en één op de zes stellen heeft hulp nodig om een bevruchting te realiseren. Het probleem ligt in de helft van de gevallen aan de man, hoewel velen een stijging van onvruchtbaarheid bij vrouwen toeschrijven aan hun keuze het moederschap uit te stellen tot later, wat vaak resulteert in leeftijdgerelateerde onvruchtbaarheid.

Over Ferring Pharmaceuticals

Ferring Pharmaceuticals is een op onderzoek gedreven, specialistische biofarmaceutische groep die wereldwijd actief is. Het bedrijf identificeert, ontwikkelt en vermarkt innovatieve producten op het gebied van vruchtbaarheid, verloskunde, urologie, gastrologie en endocrinologie. Ferring's vruchtbaarheidsportfolio en -behandelingen geven onvruchtbare stellen de kans om hun kinderwens toch te vervullen. Ook in het portfolio is opgenomen het topmerk MENOPUR(R), een erkend hoogwaardige behandeling voor onvruchtbaarheid. Ferring beschikt over dochterondernemingen in meer dan 50 landen. Om meer te weten te komen over Ferring en onze producten gaat u naar http://www.ferring.com.
Voor nadere informatie of om een afspraak te maken met de prijswinnaars kunt u contact opnemen met: Amy Sharples, Greenhouse Communications, Tel: +44(0)20-7798-9915, E-mail: amy.sharples@greenhouse-communications.com






-