Gemeente IJsselstein


Ondertekening landschapsconvenant

Datum: maandag 7 juli 2008
Op maandag 30 juni jl. is het landschapsconvenant ondertekend.

Ondertekening door de gemeenten Montfoort, Lopik, Oudewater, IJsselstein, LTO Noord (afdeling Zuid-West Utrecht), de Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard, Landschap Erfgoed Utrecht en gedeputeerde Krol namens de provincie Utrecht.
Doel convenant
In het convenant spreken de partijen af dat zij het aanleggen en behouden van nieuwe `landschapselementen' in het buitengebied stimuleren. Dit zijn bijvoorbeeld houtwallen, geriefbosjes, struiken, singels en dergelijke.
Handboek Groene Bebouwingslinten
Binnenkort is ook het handboek Groene Bebouwingslinten gereed. Met dit handboek willen we oude en nieuwe streekbewoners laten zien hoe waardevol de linten in de Utrechtse Waarden met het agrarisch erfgoed zijn. Het handboek bestaat uit twee delen: ontwikkeling en elementen. Het handboek (2 x 90 pagina's fullcolour) wordt uitgegeven door de gemeenten, Rabobank en Arcadis en zal EUR 18,95 gaan kosten. Klanten van de Rabobank en bewoners van het buitengebied kunnen vanaf 3 september 2008 het handboek met korting ophalen bij de Rabobanken in de Utrechtse Waarden.
Bestellen
Op de website www.lintenindeleegte.nl zijn een tiental bladzijden te bekijken en kunt u het boek bestellen.