Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Inloopbijeenkomst Bijenkorf in Leersum goed bezocht

Ongeveer zeventig inwoners maakten gebruik van de mogelijkheid een toelichting te krijgen op het bouwplan Bijenkorf in Leersum en te reageren op het plan. Opvallend was dat de reacties zich niet richten op het bouwplan, maar meer op de bestaande knelpunten in de openbare ruimte.

De betrokkenen hopen tegelijk met dit bouwplan dat diverse zaken kunnen worden opgelost. Het gaat hierbij onder meer om: de parkeerdruk, de verkeerssituatie, bevoorrading winkels en de toegankelijkheid van het winkelcentrum voor mensen met een functiebeperking.

Reageren op het plan
Tot en met dinsdag 22 juli kunt u reageren op het bouwplan De Bijenkorf. Hiervoor kunt u het reactieformulier gebruiken dat op de website www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl staat onder: actueel, projecten, bouwlocatie De Bijenkorf. U kunt ook contact opnemen met de projectleider.

Naar aanleiding van de reacties kunnen de plannen nog worden aangepast. Daarna pas besluit het college over het al dan niet in behandeling nemen van het vrijstellingsverzoek van de ontwikkelaar. Besluit het college mee te werken, dan begint daarna pas de échte, formele, procedure, met mogelijkheden tot bezwaar en beroep. Daarvan is nu dus nog geen sprake. In deze fase wordt vooral gepeild hoe u erover denkt en of u nog suggesties heeft.

Meer informatie
Als u meer over dit project wilt weten, kunt u contact opnemen met de projectleider, Renate Gerritse, (0343) 56 58 64, of via de e-mail: renate.gerritse@heuvelrug.nl .

Laatst gewijzigd: 7 juli 2008