Politie Gelderland-Zuid

Acht aanhoudingen in verband met openlijke geweldpleging

Hoenzadriel, 07-07-2008 o Op zondagochtend zijn acht mannen in de leeftijd van 16 tot en met 35 jaar aangehouden op het politiebureau in Zaltbommel. De mannen worden er van verdacht een 41-jarige inwoner uit Kerkdriel en zijn zoon te hebben mishandeld.

Agenten werden die zondag op verzoek van de meldkamer naar het adres van de Kerkdrielenaar gestuurd. De man had schade opgelopen aan zijn auto en hij bleek ook gewond te zijn. Ter plaatse hoorden de agenten het verhaal aan. De 41-jarige man uit Kerkdriel ging zijn zoon rond 05.30 uur ophalen bij De Zandmeren aan de Hoenzadrielsedijk. Zijn zoon had daar gevist met een aantal vrienden.

Op de parkeerplaats aan de Hoenzadrielsedijk waren nog meer jongelui, waaronder de acht die later werden aangehouden. Op de parkeerplaats is onenigheid ontstaan welke uitliep op een handgemeen tussen de vader en zoon en de acht mannen.

De jongens hadden na het incident vanaf de parkeerplaats ook de politie gebeld en werden door de politie uitgenodigd om naar het bureau te komen. De acht mannen, een 16-, 17- en een 18-jarige jongen uit Kerkdriel, twee inwoners van Heerewaarden van 17 en 19 jaar, een 35-jarige inwoner van den Bosch, een 20-jarige man uit Zaltbommel en een 18-jarige jongen uit Alem, zijn na overleg met de Officier van Justitie op het bureau in Zaltbommel aangehouden.

De toedracht was onduidelijk. Over en weer zijn er rake klappen gevallen. Ook raakten meerdere autos beschadigd. De 41-jarige inwoner van Kerkdriel raakte gewond aan zijn gezicht en borstkas. De man moest zich onder dokterbehandeling laten stellen. De acht mannen zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)