Politie Gelderland-Zuid

Agent na bekeuring in het nauw

Nijmegen, 07-07-2008 o Zondag laat op de avond reed een agent over de Graafseweg in Nijmegen toen hij werd ingehaald door een personenauto.

De agent reed de aangegeven maximum snelheid waarop hij kon concluderen dat de auto die hem inhaalde harder reed dan de toegestane snelheid. Bij de kruising met de Neerbosscheweg stopte de auto voor een rood verkeerslicht waarom de agent de bestuurder liet weten dat hij te hard reed en daar een bekeuring voor kreeg. De 28-jarige bestuurder uit Millingen aan de Rijn begon direct te protesteren. Omdat het verkeerslicht op groen sprong, reed de agent kort hierna verder.

Achtervolgd
De agent merkte al snel dat hij door de bekeurde bestuurder werd gevolgd. Hierbij claxonneerde de 28-jarige man naar de agent, gedroeg zich agressief en beledigde de agent omdat hij het niet eens was met de gekregen bekeuring. De agent werd ter hoogte van de Wijchenseweg zelfs tot stoppen gedwongen door de man uit Millingen aan de Rijn. Omdat de agent alleen reed, liet hij een eenheid ter versterking oproepen. De agent wist om het voertuig van de man heen te rijden en door te rijden.

Versterking
Zodra de politieagent wist dat een collega vlakbij was, gaf hij op zijn beurt de 28-jarige bestuurder een stopteken waaraan de bestuurder gehoor gaf. De agent vertelde de 28-jarige man dat hij een bekeuring kreeg voor de snelheid die hij eerder had geconstateerd én een bekeuring voor het dwingen tot stoppen van de agent in functie. Hierop kreeg de agent het portier van de auto tegen zich gegooid. De agent liep hierbij een lichte verwonding op. De 28-jarige man werd daarna aangehouden voor mishandeling en belediging en werd overbracht voor verhoor naar het politiebureau. (13)