Ingezonden persbericht


Persbericht

Payter neemt strategisch belang in Adfortel

Rotterdam, 7 juli 2008 - Payter, het bedrijf dat betalen met de mobiele telefoon in Nederland mogelijk maakt, heeft een strategisch belang genomen in Adfortel. Het doel hiervan is om in de toekomst consumenten de mogelijkheid te geven goedkoper te bellen en adverteerders de kans te geven heel gericht en eventueel lokaal te adverteren.

Payter ziet veel mogelijkheden in dit nieuwe marketingkanaal. Door de diensten van Adfortel te koppelen aan het NFC-platform van Payter krijgen consumenten de mogelijkheid direct op de advertenties te reageren. Het geeft adverteerders de mogelijkheid klanten naar de winkel te halen door kortingen te geven die gebruikers meteen in de winkel kunnen verzilveren.

Adfortel heeft een dienst onder de naam de' Sponsored Calling Engine'. Dit stelt adverteerders in staat om heel gericht mensen te bereiken met relevante aanbiedingen. Het werkt als volgt: Audioadvertenties vervangen de standaard beltoon, dus in plaats van 'tuut...tuut...' terwijl de telefoon overgaat, hoort de beller een advertentie. Zodra er wordt opgenomen, begint het gesprek zoals gebruikelijk.

Consumenten kunnen ervoor kiezen deze dienst in te schakelen en daarmee op hun belkosten te besparen. Adverteerders komen op deze manier in contact met consumenten die vooraf hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn. Dat is een heel efficiënte manier van adverteren. "Door de koppeling van Payter aan Adfortel maken we de cirkel rond tussen adverteren en verkopen," aldus Brendon Carpenter, oprichter van Payter.

Over Payter

In 2006 is Payter gestart met het ontwikkelen van een betaalsysteem via de mobiele telefoon, waarmee consumenten onder meer in winkels, parkeergarages en horeca kunnen betalen. Naast betalen kunnen consumenten kortingcoupons downloaden, acties ontvangen en sparen via hun mobiele telefoon. In augustus 2007 startte Payter als eerste bedrijf in Nederland met een grootschalige test met mobiel betalen in Rotterdam. De deelnemers aan deze proef kunnen in meer dan vijftig winkels ook echt met hun mobiele telefoon betalen. Payter BV, gevestigd in Rotterdam, is een jong, innovatief en zelfstandig bedrijf dat met de introductie van mobiel betalen nieuwe communicatietechnologieën en marketingconcepten verkent. Meer informatie en een demo op: www.payter.nl.

Beeldmateriaal kan worden gedownload via: http://www.edelmanpr.nl

Over Adfortel

Adfortel is aanbieder van de Sponsored Calling Engine. Een platform waarmee adverteerders en mobiele operators op een nieuwe en innovatieve manier gebruik kunnen maken van Mobile Advertising met een enorm potentieel bereik en een hoge effectiviteit.

Gericht op de beller Advertenties vervangen de standaard beltoon tijdens de periode dat het gesprek wordt opgebouwd. De beller hoort de telefoon aan de andere kant overgaan en tegelijkertijd beluistert hij een audio advertentie. Gedurende deze periode worden er advertenties afgespeeld. Op het moment dat de gebelde de telefoon opneemt, begint het gesprek.

Profilering Aan de hand van enkele gegevens wordt het profiel van de beller vastgesteld. Het profiel koppelt onze Marketing Campaign Manager aan de juiste advertenties, waarna deze worden afgespeeld als de beller een telefoongesprek begint. De beller krijgt op deze manier alleen advertenties te horen die relevant zijn. Voor meer informatie zie www.adfortel.com

Contact:

Edelman

Ellen Bruens

Mailto: ellen.bruens@edelman.com

Tel, 020 - 301 09 80