De Nederlandse Bank

DNB

Directeur Arnold Schilder vertrekt per 1 januari 2009 bij DNB

Persbericht

Datum 7 juli 2008

Prof. dr. A. (Arnold) Schilder RA, sinds 1 juli 1998 lid van de directie van de Nederlandsche Bank, vertrekt per 1 januari 2009 bij de Bank. Schilder (1948) wordt met ingang van diezelfde datum full-time voorzitter van de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) te New York. Deze raad stelt op het gebied van auditing de internationale standaarden op.
Prof. dr. A. Schilder

'Het aanstaande vertrek van Arnold Schilder is een groot verlies voor de financiële toezichtprofessie in het algemeen en voor DNB in het bijzonder. De financiële sector en de Bank hebben in ruime mate mogen profiteren van de grote deskundigheid en betrokkenheid van Arnold Schilder. Daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd. Tegelijkertijd mogen we trots zijn dat Schilder voorzitter van de IAASB wordt, een prestigieuze functie die hem als geen ander past', aldus president Nout Wellink in een reactie.

Als DNB-directielid is Schilder onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op banken. In die hoedanigheid is hij lid van het Bazels Comité van Bankentoezichthouders (BCBS), inclusief acht jaar voorzitter van de BCBS Accounting Task Force. Ook is hij lid van het Committee of European Banking Supervisors (CEBS). Verder was Schilder tot voor kort voorzitter van het Europese Interim Working Committee on Financial Conglomerates (IWCFC), en lid van de Public Interest Oversight Board (PIOB). Daarnaast is Schilder sinds 1991 part time hoogleraar Accountantscontrole aan de Universiteit van Amsterdam. Voordat Schilder in 1998 toetrad tot de directie van DNB was hij 26 jaar werkzaam in de accountancy.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Herman Lutke Schipholt (020-5242712, 0652496900).

Links


* International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB)

Downloads


* Curriculum vitae van prof dr A. Schilder (PDF: 29,9 Kb)
* Foto's prof. dr. A. Schilder (Zip bestand: 2,4 Mb)
---