Gemeente Almere

Tender voor buurtwinkelcentrum Noorderplassen West

07-07-2008

Bewerkte luchtfoto Noorderplassen West De gemeente Almere zoekt voor de nieuwe woonwijk Noorderplassen West in Almere Stad geïnteresseerde kandidaten voor de ontwikkeling en exploitatie van een buurtwinkelcentrum met woningen.

Het buurtwinkelcentrum in de Noorderplassen West omvat maximaal 2.000 m2 bruto vloeroppervlak (bvo) voor detailhandel, waarvan 1.200 - 1.500 m2 bvo bestemd is voor een supermarkt. De overige vierkante meters zijn bestemd voor horeca en kleinschalige overige detailhandel (bakker, slager, drogist, kapper, fitness, snackbar e.d.). Bovenop de supermarkt komen minimaal 10 koop- en/of huurappartementen voor senioren. De opening van het buurtwinkelcentrum is gepland in 2011.

Bij het kiezen van de supermarkt wordt gekeken of een breed publiek wordt bediend met minimaal 8.000 artikelen, waaronder een ruim assortiment A-merkartikelen. Het gaat om een full-service supermarkt. Voor de keuze van het buurtwinkelcentrum is, naast de grondbieding, de architectonische uitstraling belangrijk.

Inschrijven voor 1 oktober 2008
De inschrijving dient voor woensdag 1 oktober 2008 (12.00 uur) te zijn ontvangen door De Haan Advocaten & Notarissen, aan de Radioweg 2, 1324 KW in Almere, onder vermelding van "Tender buurtsupermarkt Almere Stad: Noorderplassen West". Naam, adres en woonplaats moeten ook op de envelop staan. Wij raden aan de bieding aangetekend te versturen. Vragen kunnen tot 15 september 2008 schriftelijk worden gesteld aan de gemeente Almere, de heer R. Wentzel of de heer H.M. de Vries, Postbus 200, 1300 AE Almere of per e-mail (info@almere.nl, t.a.v. de heer H.M. de Vries). De antwoorden worden z.s.m. daarna via de mail en de website beantwoord. De vragen en antwoorden zijn dan voor iedere geïnteresseerde beschikbaar.

Het inschrijfformulier, het tenderdocument en achtergrond informatie staan op www.almere.nl/aanbestedingen

Noorderplassen West midden in de natuur
Het woongebied Noorderplassen West ligt in het noordwestelijke deel van Almere Stad, direct buiten de ringweg (Hoge Ring) van Almere. De wijk ligt in een prachtige natuurlijke omgeving met de Lepelaarplassen, de Noorderplassen en het Pampushout direct om de hoek. Natuur en een stedelijk karakter worden hier nauw met elkaar verweven. De woningen staan letterlijk in het bos, aan het water of in de centrale parkzone. De gehele woonwijk zal uiteindelijk uit ca. 2.700 woningen bestaan.

Artikel(en)


* Tender buurtwinkelcentrum met woningen Noorderplassen West