Politieberichten Hollands-Midden 7 juli 2008

Hillegom Diefstal uit kluis in parfumerie Op maandagmiddag 19 mei loopt een man binnen bij parfumerie Van Beem aan de Hoofdstraat in Hillegom. De man weet ongemerkt het kantoor in te komen en dit rustig te doorzoeken. Hier weet hij de kluissleutel te vinden. Vanuit de kluis neemt de man de weekomzet mee en via de achteruitgang verlaat hij het pand. De man staat op de camera. De kijker van Opsporing Verzocht wordt gevraagd of hij/zij de man herkent.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag uitgezonden op Nederland 1 van 21.50 tot 22.25 uur. Het programma wordt woensdag herhaald op Nederland 2 vanaf 13.15 uur. Ook is er de mogelijkheid om via internet te kijken via www.opsporingverzocht.avro.nl

Lisse 112 km/u over Stationsweg

De politie heeft op zondag 6 juli, rond 08.45 uur, het rijbewijs van een 21 jarige Katwijker ingenomen nadat hij met 112 km/ (na correctie) over de Stationsweg had gereden. Op deze weg geldt een snelheidslimiet van 60 km/u. Omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/u had overtreden is zijn rijbewijs ingenomen. De bestuurder gaf in zijn verklaring op het politiebureau aan haast te hebben. De politie zet de controles voort.

Let op je snelheid

Ongeveer één van de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.

Lisse Auto uit de bocht

Een 20 jarige automobilist uit Lisse is op zondag 6 juli, rond 22.55 uur, uit de bocht gevlogen. De bestuurder reed over de Heereweg, komende uit het centrum van Lisse. Nadat hij de bocht naar links had gemaakt, raakte de auto in een slip en draaide hij rond om vervolgens tegen de heg en een vlaggenmast tot stilstand te komen. De Lisser is met nek- en rugklachten naar het LUMC gebracht.

Oegstgeest Inbreker aangehouden na achtervolging door bewoner

De politie heeft uit handen van een bewoner van de Oranjelaan een verdachte van inbraak aangehouden. De bewoner lag op maandag 7 juli, rond 04.45 uur, te slapen toen hij wakker werd van geluiden. Hij ging een kijkje nemen en maakte geluid zodat de inbreker zich uit de voeten zou maken. Hierop zag de bewoner een man wegrennen en een fiets pakken. De bewoner is er achteraan gegaan en pakte de fiets van de verdachte vast waarna er een gevecht ontstond waarbij de bewoner viel. De verdachte wist op zijn fiets weg te komen.

Op dat moment kwam een auto voorbij rijden en besloot de bewoner de bestuurder te laten stoppen en te vragen of hij mee wilde helpen om te zoeken naar de inbreker. Samen hebben zij toen een ronde gemaakt in de omgeving. Toen dat geen resultaat opleverde gingen zij weer richting de Oranjelaan. Bijna thuis zag de bewoner een man op een bouwterrein lopen en herkende de man als de verdachte. De bewoner is uitgestapt en is de man achterna gegaan. De bestuurder van de auto belde de politie. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte, een 40 jarige Leidenaar, is lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Leiden Mishandeling

De politie heeft aangifte opgenomen van een 31 jarige man uit Leiden die op zondag 6 juli, rond 12.00 uur, wegens onbekende reden geslagen werd door een man. De Leidenaar had op een terras aan de Stationsweg zitten praten met deze onbekende man. De Leidenaar liep op een gegeven moment weg, maar nadat hij een paar stappen had gezet werd hij op zijn rug getikt en werd hij door de man meerdere keren in zijn gezicht geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte.

Leiden Drie aanhoudingen na bedreiging

De politie heeft op zondagavond 6 juli drie verdachten aangehouden op verdenking van bedreiging. De politie kreeg eerder die avond de melding van een bewoner van de Seringenstraat dat er bedreigingen in haar richting waren geuit en dat het mogelijk uit de hand zou kunnen lopen. Daarbij werd ook vermeld dat de verdachten mogelijk een vuurwapen in het bezit hadden. De politie heeft daarop actie ondernomen.

Op De Sitterlaan werden twee verdachten in een auto gezien waarop agenten de nodige maatregelen namen, met het oog op de mogelijke aanwezigheid van wapens, om de verdachten uit de auto te praten. Een derde verdachte werd op het Stationsplein aangehouden. De verdachten, een 29 jarige man uit Harderwijk, een 19 jarige man uit Lelystad en een 26 jarige man uit Leiden zijn op het politiebureau gehoord. De politie zet het onderzoek voort.

Nieuwveen Rijbewijzen ingenomen na overschrijden snelheidslimiet

De politie heeft vier rijbewijzen ingenomen nadat de automobilist door de politie gepakt werd met een te hoge snelheid. De politie hield op zondag 6 juli, tussen 09.00 uur en 15.00 uur een snelheidscontrole met de laser op de Provincialeweg N231 te Nieuwveen. De hoogstgemeten snelheden bedroegen 139 km/u, 141 km/u, 163 km/u en 169 km/u. Deze snelheidsovertreders hebben hun rijbewijzen moeten inleveren omdat zij meer dan 50 km/u harder reden dan de toegestane 80 km/u. De politie zet de controles voort.

Let op je snelheid

Ongeveer één van de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.

Nieuwerbrug Eenzijdig ongeval

De politie kreeg op zondag 6 juli, rond 23.20 uur, de melding dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden op de Weijpoort. Een 25 jarige man uit Nieuwerbrug was met zijn auto tegen een geparkeerde auto aangereden. Hij zat vast in zijn auto en moest er met behulp van de brandweer uitgehaald worden. De man is direct met onbekende verwondingen naar het UMC overgebracht. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de man ten tijde van het ongeval onder invloed van alcohol was. De verkeersdienst van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Gouda Onverzekerd, zonder rijbewijs, zonder gordel

Agenten hielden op maandag 7 juli, rond 11.00 uur, een automobilist staande op Onder de Boompjes omdat zij zagen dat hij geen gordel droeg. Tijdens de controle kon de automobilist geen rijbewijs en geen ID overleggen. Op het politiebureau werd zijn identiteit vastgesteld. Hij bleek na onderzoek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de auto bleek bovendien ook nog eens niet verzekerd te zijn. De automobilist, een 35 jarige man uit Gouda, heeft drie bekeuringen mee naar huis gekregen.

Schoonhoven/Lekkerkerk Openingstijden politiebureaus in zomer

In de zomerperiode zijn de politiebureaus in Schoonhoven en Lekkerkerk beperkt geopend. In voorgaande jaren is gebleken dat de politiebureaus tijdens de zomervakantie minimaal werden bezocht. Van maandag 21 juli tot en met vrijdag 29 augustus is het bureau in Lekkerkerk alleen op de woensdagen voor het publiek geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Het bureau in Schoonhoven is in dezelfde periode van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend.

Andere mogelijkheden voor het doen van aangifte:

Aangifte op afspraak

Sinds 1 juni 2007 is het mogelijk om een afspraak te maken voor het doen van aangifte met het politiebureau naar keuze. Via 0900-8844 kan de afspraak gepland worden op het gewenste moment waarbij rekening wordt gehouden met de wensen van de aangever en de politie.

Aangifte via internet of telefonisch

Aangifte doen kan tegenwoordig eenvoudig via internet, via de site www.politie.nl. Het gaat hier om de zogenaamde eenvoudige misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader.

Telefonisch aangifte doen kan door te bellen naar 0900-8844. Het gaat om dezelfde eenvoudige misdrijven, waarbij er geen zicht is op een dader. De receptioniste van 0900-8844 kan de aangifte voor u opnemen.