CDA afdeling Gelderland


Regiotaxi Gelderland nu ook treintaxi

---

Verbeterplan in uitvoering

Vanaf 3 juli 2008 rijdt Regiotaxi Gelderland als treintaxi vanaf de stations van Zutphen, Tiel, Geldermalsen, Doetinchem en Winterswijk. CDA-Statenleden Mark Slinkman en Jan Haijtink woonden de feestelijke start in Zutphen bij.

Regiotaxizuil

De Regiodirecteur NS Noordoost, A. Bleeker en CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren namen gezamenlijk de Regiotaxizuil naast het station in gebruik door de eerste rit te boeken.

NS en de provincie zorgen er gezamenlijk voor dat het netwerk van openbaar vervoer in de provincie weer een stukje meer dekkend wordt. Aan de keten, het vervoer van deur tot deur, is een waardevolle schakel toegevoegd. Temeer nu de voorrijdtijd bij de stations verkort is van een uur tot twintig minuten.

Vanaf 2009 sluit ook de Regio Noord Veluwe zich aan bij Regiotaxi Gelderland, waardoor het aantal ritten toe zal nemen van 1,3 naar 1,5 miljoen per jaar.

Verbeterplan in uitvoering

Het CDA draagt de Regiotaxi een warm hart toe, maar heeft zich de laatste tijd veel zorgen gemaakt over de kwaliteit van de dienstverlening en het imago van de Regiotaxi. Naar de terugrapportage van de effecten van het Verbeterplan dat in uitvoering is, is de CDA-fractie dan ook erg benieuwd.

Statenlid Mark Slinkman:âde eerste geluiden zijn erg bemoedigend. Het aantal ingediende klachten vertoont een dalende trend. De voorrijdtijd bij ziekenhuizen is inmiddels gehalveerd, de terugbelservice is een standaardservice geworden en lijkt goed te werken. â

Slinkman is blij dat de projectorganisatie niet heeft gewacht met het nemen van maatregelen tot 1 juli, de formele ingangsdatum van het verbeterplan, maar met knelpunten meteen aan de slag is gegaan. Daardoor worden positieve resultaten nu al zichtbaar.

Mark Slinkman: âWe realiseren ons dat er op anderhalf miljoen ritten altijd duizenden klachten zullen worden ingediend. Met de genomen en voorgenomen maatregelen wordt niettemin een flinke stap voorwaarts gezet en daar zijn we erg tevreden over.


---

------------------------------------------

Meer informatie:M
Mark Slinkman,
CDA Statenlid Gelderland
m.slinkman@ps.gelderland.nl
06- 13 260 230

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 7-7-2008