CDA afdeling Gelderland


Opening Loket Eigen Initiatief Mobiliteit

---

Innovatie op volle kracht

CDA-Statenleden Mark Slinkman en Albert Schol namen op 25 juni jl deel aan de spitsbijeenkomst âInnovatie op volle krachtâ in het provinciehuis.
In het kader van de rolopvatting van de provincie als vernieuwer werd door CDA-gedeputeerde Marijke van Haaren het Loket Eigen Initiatief Mobiliteit gelanceerd.

Marktpartijen als bijvoorbeeld wegenbouwers beschikken over veel expertise en hebben eigen ideeën over de aanpak van infrastructurele problemen. Deze ideeën kregen echter tot nog toe weinig kans, omdat de provincie doorgaans met een uitgewerkt plan de aanbesteding ingaat. Vanaf nu kunnen inventieve ondernemers terecht bij het laagdrempelige Loket, dat een zorgvuldige en transparante behandeling garandeert.

Als een idee vanuit de markt door de provincie wordt overgenomen, is er overigens geen garantie dat de bedenker zijn plan ook zal kunnen verzilveren. De provincie werkt immers met belastinggeld en voor de uitvoering van een innovatief project gelden de gewone aanbestedingsregels.

Ondernemers hoeven het echter niet alleen voor de eer te doen. Er is een regeling aan het loket verbonden die kosten vergoedt, hetzij direct, hetzij middels het gunnen van een pilot- of doorontwikkelingsopdracht.

Mark Slinkman: âHet CDA is erg tevreden met dit initiatief. De traditionele rolopvatting gaat overboord en de creativiteit van ondernemend Gelderland krijgt de aandacht die het verdient. We verwachten dat de marktpartijen het Provinciaal Verkeers- en Vervoer Plan (PVVP) gaan herbestuderen, met deze nieuwe kansen op het netvlies.â


---

------------------------------------------

Meer informatie:
Mark Slinkman,
CDA Statenlid Gelderland
m.slinkman@ps.gelderland.nl
06- 13 260 230

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 7-7-2008