CDA afdeling Gelderland


Forse provinciale investeringen in Helianthos

---

Zonnecelfolie

Nuon dochter Helianthos is in Arnhem gevestigd. Helianthos ontwikkelt zonnecelfolie.
Dit flexibele materiaal bevat ultra-dunne actieve lagen (30 tot 50 maal dunner dan een menselijke haar) die licht in elektriciteit omzetten.
Een product dat de toekomst lijkt te hebben.

CDA-werkbezoek

Statenlid Jan Hutten: âeind 2007 ben ik met drie collegaâs bij Helianthos op bezoek geweest en enthousiast geworden over het product. Binnen de klimaatdiscussie die hevig speelt kan dit product veel betekenen. Doordat het een flexibele folie betreft lijkt de toepassing ook heel divers te worden.

Naar aanleiding van dit werkbezoek hebben de vier CDA-ers Gedeputeerde Marijke van Haaren gevraagd om de mogelijkheden te bekijken om Helianthos in Arnhem te behouden. Een provinciale bijdrage leek eerst niet mogelijk. Na overleg binnen onze fractie heb ik de dienst Economische Zaken getipt om een juridisch deskundige in te schakelen om te bekijken welke mogelijkheden van Europa worden geboden. Toen bleek dat een provinciale bijdrage toch mogelijk was.â

EUR 7 miljoen

Provinciale Staten heeft besloten om ⬠7 miljoen bij te dragen aan de bouw van een fabriek van Heliathos op de Kleefsewaard in Arnhem. De totale investering is ⬠100 miljoen. Veel ondernemers in de regio zullen hiervan profiteren. Verder wordt er aan minimaal 150 mensen werk geboden. Ook zal Helianthos op het terrein van het Energie, Milieu en Technologisch Cluster als een parel in de Gelderse kroon fungeren. Voor mij als woordvoerder Economische Zaken voldoende aanleiding om vanuit het CDA mijn volmondige goedkeuring aan dit voorstel te geven.


---

Meer informatie:
Jan Hutten,
CDA-Statenlid Gelderland
j.hutten@ps.gelderland.nl
06-51612246

---

Geschreven door: beheerder_gelderland
Geplaatst op: 7-7-2008