ProRail

Persbericht

07-07-2008

Spoorvernieuwing tussen Nijverdal en Wierden: Geen treinverkeer mogelijk

In opdracht van ProRail vernieuwt aannemer Dura Vermeer Railinfra het spoor vanaf de Kruidenlaan in Nijverdal (gemeente Hellendoorn) tot aan het bedrijventerrein Violenhoek in Wierden. De werkzaamheden starten op maandag 7 juli en duren tot en met vrijdag 18 juli. In het weekend van zaterdag 12 juli (01:00 uur) tot en met maandag 14 juli (05:00 uur) werkt de aannemer zowel overdag als âs nachts aan de vernieuwing van de dwarsliggers (= bielzen), spoorstaven (= rails) en het ballastgrind in het spoor. Een vernieuwde spoorbaan op betonnen dwarsliggers is onderhoudsarmer, stiller voor de omgeving en comfortabeler voor treinreizigers. Bij de spoorvernieuwing maakt de aannemer gebruik van diverse grote machines, railkranen en werktreinen. ProRail heeft omwonenden inmiddels schriftelijk geïnformeerd over de eventuele hinder die zij kunnen ondervinden.

Depots

In de week voorafgaand aan de spoorvernieuwing richt de aannemer drie depots in voor het overladen van spoormaterialen. Deze depots liggen tussen de Midden Regge en de overweg Kruidenlaan in Nijverdal, ter hoogte van het Bolder Pad in Wierden en ter hoogte van de Schietbaanweg in Wierden. Tussen maandag 14 juli en vrijdag 18 juli worden de depots vervolgens weer opgeruimd.

Afsluiting Bolder Pad

In verband met de werkzaamheden is het Bolder Pad tussen de Westerveenweg en de Dwarsdijk (gemeente Wierden) vanaf dinsdag 8 juli (00:00 uur) tot woensdag 16 juli (00.00 uur) tijdelijk voor het wegverkeer afgesloten.

Gevolgen treinverkeer Raalte-Wierden

Om de aannemer veilig te kunnen laten werken, rijden er op zaterdag 12 en zondag 13 juli geen treinen tussen Raalte en Wierden. Reizigers worden met bussen vervoerd. ProRail adviseert reizigers voor het plannen van hun reis www.ns.nl te raadplegen, te kijken op Teletekstpaginaâs 751 en 754 of te bellen met nummer 0900-9292 (⬠0,70 per minuut).