Gemeente Waddinxveen


Bewoners en jeugd praten verder over jongerenontmoetingsplaats in de Zuidplas.

De gemeente organiseert op 10 juli een bijeenkomst over de jongerenontmoetingsplaats in de wijk de Zuidplas. De bijeenkomst begint om 18.30 in het Zuidhonk, Zuidplaslaan 552 te Waddinxveen. De gemeente wil tijdens deze avond een overeenstemming bereiken met bewoners en jongeren over de jongerenontmoetingsplaats.

Een jongerenontmoetingsplaats is er niet alleen voor jongeren. Een JOP maakt deel uit van de wijk en moet daarom in goede harmonie met de omwonenden tot stand komen. Veel bewoners zijn het afgelopen half jaar betrokken geweest bij de ontwikkelingen van de JOP. Deze bewoners en jongeren zijn allemaal uitgenodigd voor de bijeenkomst. Ieders belang wordt meegenomen zodat er aan het einde van de avond een mooi eindresultaat ligt; Een JOP voor de wijkbewoners van de Zuidplas.

Achtergrondinformatie

Op 28 januari is er een jongerenavond in het Zuidhonk geweest over de jongerenontmoetingsplaats in de Zuidplas. Veel jongeren zijn die avond enthousiast aan de slag gegaan met de inrichting van het veldje achter de supermarkt. Aan het eind van de avond waren de jongeren het eens over hoe de plek eruit moet komen te zien. Samen met een aantal jongeren is de gemeente vervolgens aan de slag gegaan om dit ontwerp te realiseren. Hieruit bleek het volgende:

1. het ontwerp was boven budget,

2. de omwonenden moeten betrokken worden bij de JOP.

Omdat het ontwerp niet gerealiseerd kon worden binnen het beschikbare budget heeft de gemeente een voorstel aan de raad gedaan om extra budget vrij te maken voor de JOP. De raad is hiermee akkoord gegaan, maar heeft als randvoorwaarde meegegeven dat er gewerkt moet worden in twee rondes. Er wordt gestart met een eerste ontwerp en blijkt de JOP een succes dan mag daarna een tweede ronde opgestart worden om de JOP uit te breiden. Om te bekijken of de JOP een succes is, wordt na een half jaar na plaatsing van het eerste ontwerp een evaluatie gehouden.

Waddinxveen, 7 juli 2008