Gemeente Eindhoven


* collegebesluiten
7 juli 2008

Collegebesluiten
De belangrijkste openbare besluiten uit de vergadering van B&W van dinsdag 1 juli
Voorstel tot realisering van hockeystadion in Genneper Parken (MM) Het college is akkoord gegaan met het plan van aanpak en tijdsfasering voor de realisatie van het hockeystadion. De commissie JGOSP heeft aangegeven dat ze de mogelijkheden en effecten van de ontwikkeling van een hockeystadion in een breed verband onderzocht wil zien.

De bedoeling is de hockeysport te stimuleren door een infrastructurele kwaliteitsimpuls en de mogelijkheid van Publiek Private Samenwerking (PPS) te onderzoeken. De hieruit voortvloeiende uitgangspunten en randvoorwaarden worden uitgewerkt in het voor het hockeystadion op te stellen Programma van Eisen. Dit programma van eisen wordt eind 2008 aan de raad voorgelegd. De raad beslist dan of verder gegaan kan worden met de voorbereidingsfase en de voorlopige ontwerpfase. Naar verwachting eind 2009 is het moment aangebroken dat de raad een besluit neemt over het definitieve ontwerp. Sluiten aannemingsovereenkomst voor bouw van het Vriendschapspark te Nanjing (MM)
De gemeente gaat een aannemingsovereenkomst aan met een Chinese aannemer met betrekking tot de bouw van het Vriendschapspark te Nanjing. Dit Vriendschapspark zal bestaan uit een Brabants landschap met daarin een watermolen, een langgevelboerderij (met bijgebouw) en een kapelletje. De authentieke buitenkant zal in contrast staan met de moderne inrichting waarin Nederlandse bedrijven en instellingen zich aan de Chinese markt gaan presenteren. Het Vriendschapspark te Nanjing is een cadeau van de gemeente Eindhoven en provincie Noord-Brabant aan de gemeente Nanjing ter ere van de 20-jarige vriendschapsband. Eindevaluatie 2008 âGratis met de bus voor 12- en 65+â (EvM) De proef met het gratis openbaar vervoer voor 12- en 65+ in 2007 en 2008 is positief afgesloten. Er is meer en beter gebruik gemaakt van de openbaar vervoervoorzieningen. De doelstellingen zijn ruimschoots behaald. Zo wijst de evaluatie uit dat ouderen mobieler zijn geworden en kinderen meer vertrouwd zijn geraakt met het openbaar vervoer. In december 2006 koos de gemeenteraad voor een proef met gratis openbaar vervoer voor 12- en 65+ in 2007 en 2008.

Het college heeft naar aanleiding van de eindevaluatie de dienst SOB opdracht gegeven om te komen met een voorstel voor vervolg van de proef, zodat de gemeenteraad kan besluiten over een eventuele structurele voortzetting.
Definitief ontwerp herinrichting Pastoriestraat (EvM) Het college van B&W heeft het definitieve ontwerp voor de herinrichting van de Pastoriestraat vastgesteld. In dit ontwerp wordt de ventweg aan de Pastoriestraat opnieuw ingericht, waarbij ook achterstallig onderhoud wordt aangepakt. De nieuwe inrichting voldoet bovendien aan de eisen van een primaire fietsroute. In 2006 werd besloten tot herinrichting om dat er sprake was van achterstallig onderhoud en een versleten wegdek. Het nieuwe ontwerp is in overleg met belanghebbenden tot stand gekomen. De kosten bedragen 145.000 euro.
Besluit aanwijzing terreinen voor parkeren vergunninghouders (EvM) Vanwege de voorgenomen invoering van betaald parkeren en parkeren voor vergunninghouders in de Dommelhoefstraat en de Patrijsstraat zijn deze straten toegevoegd aan het aanwijzingsbesluit, waarin door het college vastgesteld wordt waar in Eindhoven betaald parkeren is toegestaan, al dan niet in combinatie met de mogelijkheid van parkeervergunningen. Het tarief voor betaald parkeren in beide straten is gelijk aan de tarieven voor betaald parkeren buiten het centrum gebied. Het tarief voor vergunninghouders is gelijk aan de tarieven voor vergunninghouders in combinatie met betaald parkeren (voor nieuwe vergunninghouders de eerste twee jaar gratis).

Tot de invoering van een belanghebbenden regeling is besloten op verzoek van en na een uitgebreid draagvlakonderzoek onder de bewoners. Dit onderzoek vond ook plaats in de omliggende straten, maar alleen in de Dommelhoefstraat en Patrijsstraat bleek een tweederde meerderheid voorstander van deze maatregel. Het daadwerkelijk plaatsen van de parkeerautomaten vindt niet eerder plaats dan na de bouwvak-vakantie. Dit is later dan aangegeven aan de bewoners, die hierover inmiddels een brief hebben ontvangen. Voordat met de uitvoering wordt gestart, worden de bewoners door de gemeente meer geïnformeerd over het uitstel en de precieze planning van de werkzaamheden.
contact
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00