Gemeente Lelystad



Geef je op voor Summer's Cool!

De zomervakantie; een heerlijke tijd! Als je ouders het niet kunnen betalen om op vakantie te gaan, kan de zomer soms ook lang duren. Speciaal voor die kinderen is er in de bouwvak Summers Cool! Een week vol activiteiten, zoals kanoën, Capoeira, Tang Soo Do & Hap Ki Do, maar ook allerlei samenwerkingspelen, speurtochten, teamspelen, sport, dans en expressie. De week is gratis en opgeven is nog steeds mogelijk.

Summers Cool wordt voor de tweede keer georganiseerd in Lelystad door Stichting 3D, Sportbedrijf Lelystad, CKV de Kubus en de gemeente Lelystad. Het project is een mix van leren, fun en recreatie en is bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 14 jaar, uit minder draagkrachtige gezinnen.

Van 21 juli tot en met 25 juli 2008 of van 28 juli tot en met 1 augustus 2008 volgen de kinderen gedurende een week het programma met alle activiteiten. Elke dag begint met een lekker en goed ontbijt. Het programma is van maandag tot vrijdag elke dag van 10.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. Op vrijdag presenteren de kinderen wat ze geleerd hebben als één groep. De ouders zijn daarbij van harte welkom. Per week is er plaats voor 20 kinderen.

Projectleider Harm Jan Feijen: Ik vind het ontzettend belangrijk dat kinderen kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. We proberen de kinderen deze weken ook echt iets te leren. Belangrijk is het stimuleren van samenwerking en de kinderen proberen zekerder te maken. Summers Cool is geen school, maar wel ontzettend leuk en leerzaam. De kinderen krijgen een geweldige week met allemaal nieuwe uitdagingen en nieuwe ervaringen, waar ze op school straks trots over kunnen vertellen!

Praktisch

Opgeven kan vóór 17 juli aanstaande bij Harm Jan Feijen van stichting 3D via, harmjan@stichting3d.nl of via tel. 0320 285 480. Uitvalsbasis in de week is buurthuis de Krakeling, Fjord 155. We gebruiken de speelvelden en de ruimtes van De Krakeling en ook de gymzaal van De Koploper. Daarnaast zijn we zo veel mogelijk buiten. Vanuit de Krakeling gaan de kinderen naar verschillende plekken in Lelystad om workshops te volgen.


---