KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

7-7-2008

De SLAM Deltaweek zit erop!

Vandaag is de laatste wedstrijd gevaren vanuit Colijnsplaat. De organisatie kijkt terug op een fantastische week met perfect weer en mooie wedstrijden. Ook de zeewedstrijden afgelopen vrijdag waren een succes. Vorig jaar konden deze door de harde wind niet plaatsvinden.

Na het eerste weekend in Zierikzee, waar een straffe wind waaide en ongeveer 140 zeilers startten, ging het circus verder over de Zeeuwse wateren.
Doordeweeks waren er minder deelnemers dan verwacht, circa 24 boten. De organisatie denkt dat dit te wijten was aan het feit dat de SLAM Deltaweek dit jaar niet in de Zeeuwse vakantie viel. Immers, het merendeel van de zeilers komt hier vandaan. Verder was de wind minder. Op dinsdag en donderdag had de organisatie moeite om de zeilers binnen te krijgen en kortte de baan in.

Dit weekend deden er rond de vijftig deelnemers mee aan de
wedstrijden. Er stond een windkracht vier, waardoor de race vlot verliep. De klassen ORC 1 en 2, ORC 3, 4 en 5 en de ongemeten boten gingen van start. Een enkeling startte te vroeg en werd
gediskwalificeerd, maar verder waren er geen problemen.

Opmerkelijk was dat deze week meer schade leek te zijn gevaren dan in de afgelopen jaren. De organisatie wijt dit aan voorrangsfouten. Het leed beperkte zich tot materiële schade, er vielen geen slachtoffers.

Overal en Wisselprijzen Slam-Deltaweek 2008.


1e ORC 1 het Zilveren schip NED 6175 Ragazza Bert Dolk/Roeline Ornee Zierikzee


1e ORC 2 de Scheepsbel ORC 2. NED 7645 Lenco N. Brabers Venlo


1e ORC 3 Korte-jachttrofee NED 1994 Lanacer of Hamble H. Visser Middelharnis


1e ORC 4 de Krabbegattrofee NED 700 Lésprit du Morbiham V. de Vries Middelburg


1e ORC 5 de Scheldebel Ned 7756 Furie J. Hoefsloot Ede


1e R & P klasse B Zilveren Drommedaris VB 170 Strandloper W.Y.Schotman Den Haag


1e R & P klasse C Buutengaetstrofee VC 111 Schuimer P.S. Overwater Mijnsherenland

Schipper A. van Maarseveen uit den Haag van de Try Try Try won bij de ongemeten boten. Hij mag zijn boot op kosten van de SLAM-Deltaweek voor de ORC klasse laten meten en mag niet meer met de ongemeten boten meevaren.