KNWV

Nieuwsbericht


7-7-2008

Yngling-team Volvo Talent Plan Europees Jeugdkampioen

Op het Europees Jeugdkampioenschap, dat van 3 tot en met 5 juli in Denemarken werd gevaren, hebben de Nederlandse Yngling-teams erg goed gepresteerd. Jildau ter Horst, Amy Righolt en Chantal Hakkel hebben het kampioenschap gewonnen en de andere twee Yngling-teams in het Volvo Talent Plan hebben een vierde en een vijfde plek weten te bemachtigen.

Het evenement werd onder goede omstandigheden gezeild. Het was mooi, warm weer. Alleen de laatste dag was er te weinig wind en werd er niet gestart. Voor Ter Horst, Righolt en Hakkel was dit echter geen probleem. Zij konden hun slechtste resultaat, een vierde plaats, aftrekken en konden niet meer worden ingehaald in het klassement. Klaartje Zuiderbaan, de coach van het Yngling-team vertelt: Ze durfden niet te geloven dat ze op de voorlaatste dag eigenlijk al kampioen waren.

Ook Marjolein Hufen, Rosanne Malschaert en Vera Krezeminski hebben een uitstekend kampioenschap gevaren. Zij eindigden op een vierde plek. Fleur Sneijers, Kit Kattenberg en Marjolein Drenth wisten een vijfde plaats in het eindklassement te bemachtigen.

De meiden nemen allemaal deel aan P2012, een project dat als doel heeft jonge talentvolle zeilers klaar te stomen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. De meeste wedstrijden die zij varen, varen zij tegen professionele teams die op Olympisch niveau presteren. Binnen een dergelijk wedstrijdveld is het voor de aanstormende talenten erg moeilijk om uit te blinken. Daarom is het goed dat er ook op jeugdniveau gevaren wordt. Het is super zon evenement te winnen. De meiden hebben hier goed kunnen laten zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd, aldus Klaartje Zuiderbaan.

Uitslag top 5

NED 335 Jildau ter Horst, Amy Righolt, Chantal Hakkel
NED 350 Caroline Heerema, Susanne Boidin, Tjade Ivor Spier
DEN 207 Christian G. Lund, Lerke Stamer Christoffersen, George Bry NED 334 Marjolein Hufen, Rosanne Malschaert, Vera Krezeminski
NED 336 Fleur Sneijers, Kit Kattenberg, Marjolein Drenth

Fotos van het evenement kunt u vinden via www.worlds.kdy.dk./. Fotos van het Yngling Volvo Talent Plan kunt u vinden op
www.topzeilen.com.

Internetadres: www.worlds.kdy.dk./