Oprichting nieuwe kabelmaatschappij: YouCa

07/07/2008 16:45

Neofiet BV

Maandag 7 juli 2008

Oprichting nieuwe kabelmaatschappij: YouCa

De media-adviseurs ing. P.F. Jelgersma en mr. H.Y. Kramer hebben hun plannen voor een alternatief kabelaanbod ondergebracht in een nieuw vennootschap:

YouCa B.V.

Beide initiatiefnemers menen dat het hoog tijd is dat er naast het bestaande aanbod een concurrerend aanbod op de kabel komt.

Voor een gezonde ontwikkeling van de mediamarkt is het digitale aanbod van KPN, Digitenne en Canal Digitaal naast dat van de kabel niet voldoende.

Het aanbod van YouCa is interessant voor kabelabonnees die de kabel niet willen of kunnen verlaten, omdat zij het analoge televisie-aanbod dat de kabel als enige biedt - naast het digitale aanbod - als onmisbaar ervaren.

Concurrentie op de kabel is in lijn met de ontwikkeling op het andere vaste netwerk, het telefoonnet: daarop zijn naast KPN meerdere partijen actief met een soortgelijk aanbod.

YouCa voert momenteel overleg met de kabelexploitanten over het verkrijgen van toegang tot de kabelnetwerken - waartoe wettelijke regelingen de mogelijkheid bieden - en spreekt verder met diverse partijen over samenwerking.





http://www.neofiet.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redacties