Politie Kennemerland

Persberichten Kennemerland

Kennemerland, 07-07-2008

Doorrijder aangehouden

ZANDVOORT, 6 juli - Rond 15.15 uur werd gemeld dat de bestuurder van een Lancia in de Schelpstraat een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. Politiemensen zagen de auto na een korte zoektocht rijden en hebben de bestuurder aangehouden. Hij bleek een 32-jarige Amsterdammer. De man had in de Schelpstraat een lantaarnpaal geramd. Zijn rijbewijs bleek bij een eerdere gelegenheid ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man is ook dit maal proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden van diefstal isolatiemateriaal

IJMUIDEN, 6 juli - Een attente getuige meldde rond 21.00 uur dat vier mannen bezig waren met de diefstal van isolatiemateriaal aan de Halkade. De getuige gaf aan dat het materiaal in een witte bestelbus werd geladen en dat die was weggereden. Agenten zijn op zoek gegaan naar de bestelbus en troffen deze aan in de Breesaapstraat. De bestuurder, een 32-jarige man uit Velsen, is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De politie stelt een ander onderzoek naar de diefstal van het isolatiemateriaal.

Man aangehouden voor vernieling

HALFWEG, 6 juli - Een 58-jarige vrouw uit Venlo meldde rond 19.30 uur dat een man op een fiets de buitenspiegel van haar auto er af had getrapt. De vrouw vertelde dat de man boos was omdat de vrouw op de kruising van het Dr. Baumannplein en de Dubbele Buurt voorrang had genomen met haar auto en hij met zijn bromfiets voor haar had moeten remmen. De man was weggereden maar omdat de vrouw het kenteken van de bromfiets had opgenomen is de man opgebeld en gevraagd naar het bureau te komen. Daar verscheen hij korte tijd later en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man, een 20-jarige Amsterdammer, dient verder de schade aan de auto te vergoeden.

Jongen aangehouden voor mishandeling

IJMUIDEN, 6 juli - Een 44-jarige IJmuidenaar meldde rond 16.30 uur dat hij in de Betelgeuzestraat zonder enige aanleiding was geschopt en geslagen door een jongen die deel uitmaakte van een groepje jongens. De man wist een goed signalement van de jongen te geven. Agenten zijn op zoek gegaan naar de verdachte en troffen hem even later in de buurt aan. Hij bleek een 15-jarige Beverwijker. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bekende hij de mishandeling. Onderzocht wordt of de andere jongens in de groep een rol hebben gespeeld bij de mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier vandalen aangehouden

HOOFDDORP, 6 juli - Rond 01.00 uur meldde een attente getuige dat vier jongens tuinmeubilair vanuit een tuin van een woning aan Moermond in het water hadden gegooid. Verder gooiden ze stenen in de richting van andere woningen waarbij glas is gesneuveld. Op aanwijzing van de getuige heeft de politie in een woning aan Moermond vier jongens aangehouden. Het gaat om Hoofddorpers van 15 en 16 jaar oud. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Daar bekenden ze bij verhoor hun aandeel in de vernielingen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

HAARLEM, 6 juli - Een bewoonster van de Gasthuissingel meldde rond 233.00 uur dat ze werd bedreigd door haar ex-vriend. Agenten zijn voor een onderzoek bij de vrouw langsgegaan en hebben haar verhaal aangehoord. Vervolgens verscheen de man om wie het ging bij de achtertuin van de woning en zagen de agenten dat de man over de schutting wilde klimmen. Hij is direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte, een 39-jarige Haarlemmer, is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veel bekeuringen bij snelheidscontroles

Het aantal verkeersdoden in Nederland loopt steeds verder terug. Waren er in 1974 nog meer dan 3300 verkeersdoden, in 2007 waren dat er ruim 800. Vier keer minder dan 34 jaar geleden terwijl het verkeer veel drukker is geworden! Het zijn er echter nog steeds te veel. De politie Kennemerland draagt bij aan een verdere verlaging van het aantal verkeersslachtoffers door intensief te controleren op wegen waar vaak te hard wordt gereden en waar veel ongevallen plaatsvinden. Zondag en maandag zijn bij controles op enkele van die wegen veel bekeuringen uitgeschreven.

HEEMSKERK, 6 juli - Zondag is van 14.40 tot 16.40 uur gecontroleerd op de Rijksstraatweg. Er werden 1079 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er maar liefst 201 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 97 km per uur.

HAARLEM, 6 juli - Zondag is van 16.00 tot 17.00 uur gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan. Er werden 459 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 109 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 106 km per uur. Van 18.30 tot 21.30 uur is opnieuw gecontroleerd op de Prins Bernhardlaan. Er werden 1874 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er maar liefst 419 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 93 km per uur.

HAARLEM, 6 juli - Zondag is van 15.00 tot 17.00 uur gecontroleerd op de Spaarndamseweg. Er werden 954 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er maar liefst 158 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 89 km per uur. Van 18.30 tot 21.30 uur is opnieuw gecontroleerd op de Spaarndamseweg. Er werden 1802 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er maar liefst 278 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 93 km per uur.

Nieuw Vennep, 7 juli - Maandag is van 09.00 tot 13.00 uur gecontroleerd op de Leimuiderweg. Er werden 4725 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 212 sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 134 km per uur.

BEVERWIJK, 7 juli - Maandag is van 09.30 tot 11.00 uur gecontroleerd in de Zeestraat. Er werden 685 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 125 sneller dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur.