PvdA Rotterdam


Bus weer terug in Charlois

Ma 7 Jul 2008 - Redactie

Vanochtend reed buslijn 63 voor het eerst. De start van deze vervanger van de verdwenen bus 77 was reden voor een feestje. Om half 10 kwam de feestelijk versierde bus voor het eerst aan op perron K van busstation Zuidplein. De PvdA was hier uiteraard van de partij.

Bus 77 verdween
Enkele jaren geleden verdween bus 77 omdat het vorige stadsbestuur onder leiding van Leefbaar Rotterdam, deze bus onnodig vond. Zij vonden dat genoeg ander openbaar vervoer, zoals de tram aanwezig was. Met het verdwijnen van de buslijn werden winkels, verzorgingstehuizen en de begraafplaats slecht bereikbaar. Vooral voor de vele ouderen in Charlois die van het openbaar vervoer afhankelijk zijn. Hierdoor bleven zij vaker alleen thuis zitten. Een slechte zaak.

Jarenlange strijd
De inwoners van Charlois, de PvdA Charlois en de PvdA in de gemeenteraad hebben zich steeds tegen de afschaffing van buslijn 77 verzet. Helaas wilde het vorige stadsbestuur niet luisteren. Sinds maart 2006 maakt de PvdA Rotterdam weer deel uit van het stadsbestuur. Vanaf dag één hebben we ons best gedaan om de bus weer terug te krijgen. Gelukkig met steun van heel veel bewoners van Charlois en andere delen van Rotterdam. En met succes. Er is een oplossing gevonden waar we trots op zijn, aldus PvdA-raadslid Birsel Gülmüs.

Nieuwe bus 63
Vanaf vandaag rijdt om het half uur de nieuwe bus 63. Een nieuwe verbinding tussen de wijken Charlois, Pendrecht en Zuidwijk. De bus stopt bij de verzorgingshuizen, het Zuiderziekenhuis en het Zuidplein. De bus is goed toegankelijk voor reizigers die minder goed ter been zijn.

Feestje
Vandaag was de komst van de nieuwe bus 63 reden voor een feestje. De PvdA-fractie was hierbij met een behoorlijke afvaardiging aanwezig. Peter van Heemst, Marco Heijmen, Zeki Baran, Duco Hoogland, Leo Bruijn en Tunahan Kuzu praatten met de bewoners die zo voor de terugkeer van de bus geknokt hebben. Ook de pers, én de SP, waren prominent komen opdagen. Nadat wethouder Baljeu met een symbolische knip het lint had door geknipt, vertrok de bus voor een eerste rit door Charlois.