Gemeente Dirksland


Inwoners vinden gemeente Dirksland een veilige gemeente

Dit blijkt uit de Veiligheidsrapportage Rotterdam-Rijnmond 2008. De rapportage is ontwikkeld door de Begeleidingscommissie Integrale Veiligheid en beschrijft de gemeentelijke en regionale veiligheid in de regio Rotterdam-Rijnmond. Op basis van cijfers van de politie en een bevolkingsenquête (21.000 telefonische interviews) is zowel de objectieve als de subjectieve veiligheid vastgesteld. De uitkomsten geven belangrijke informatie over sterke punten en verbeter punten. Het veiligheidsbeleid wordt waarnodig aangepast.

Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee zijn de gemeenten waar men zich het veiligst voelt. Minder dan één procent van de respondenten voelt zich vaak onveilig in Dirksland. Per 1.000 adressen worden in Dirksland en Middelharnis de minste aangiften van woninginbraak gedaan. Ook bedrijfsinbraken vinden weinig plaats.

In een aantal gemeenten is het aantal diefstallen van motorvoertuigen toegenomen. In Dirksland is weliswaar het aantal aangiften van motordiefstal verdubbeld, maar in verhouding nog steeds erg laag. Het aantal (brom)fietsdiefstallen is in Dirksland meer dan gehalveerd. In Dirksland is het aantal diefstalaangiften verviervoudigd, maar dit blijft het laagste aangifteniveau in de regio.

Wilt u meer weten over de veiligheidssituatie in de regio Rotterdam-Rijnmond of meer specifiek over de veiligheid in de gemeente Dirksland? De uitgebreide rapportage ligt ter inzage in de commissiekamer van het gemeentehuis. Daarnaast kunt u het document ook downloaden.


* Veiligheidsrapportage _versie 2 juli 2008_.pdf (305.58 KB)