Stadsdeel Zeeburg

Locatiewisseling vrouwen- en jongerenactiviteiten in Zeeburg

Deelraad akkoord met voorstel dagelijks bestuur

7 juli 2008
Op 24 juni 2008 heeft de deelraad besloten de locaties voor jongerenactiviteiten en vrouwenactiviteiten in de Indische Buurt met elkaar te wisselen. Dit betekent dat het gebouw op het Javaplantsoen verbouwd gaat worden tot een jongerenproductiehuis. De vrouwenactiviteiten die nu nog op het Javaplantsoen plaatsvinden, verhuizen naar het Makassarplein 1.

Verantwoordelijk stadsdeelwethouder Jan Hoek is blij met het raadsbesluit. Hij zegde de raadsleden toe dat bij de verdere uitwerking veel aandacht uitgaat naar het maken van een gedegen beheerplan, waarbij ook de omwonenden en de jongeren worden betrokken.

Waarom een wisseling?

Stadsdeel Zeeburg vindt het belangrijk dat jongeren naast mogelijkheden voor sport, ook ruimte krijgen voor ontspanning, educatie, begeleiding en coachingsgesprekken, muziek en theater. Javaplantsoen 6 biedt die mogelijkheid. Daar kunnen meerdere activiteiten gelijktijdig plaatsvinden waardoor het centrum veel jongeren zal aanspreken. Bovendien is op deze locatie een sterkere samenwerking met het Altra College mogelijk. Rond het Makassarplein wonen veel gezinnen. Deze plek is daarom een goede plek voor de vrouwenactiviteiten; midden in de buurt, dichtbij de speeltuin, op een plek die bovendien nu al benut wordt door moeders en kleine kinderen. Het verzoek voor deze wisseling komt van de welzijnsaanbieder in Zeeburg: Civic Zeeburg.

Proces

Allereerst wordt het gebouw op het Makassarplein opgeknapt, waarna de vrouwenactiviteiten naar dit gebouw verhuizen. Parallel hieraan wordt de omwonenden van het Javaplantsoen dit najaar uitgenodigd deel te nemen aan een sociaal beheergroep waarin het beheer- en veiligheidsplan wordt opgesteld. Naar verwachting wordt begin 2009 een definitief ontwerp en gedragen beheerplan voorgelegd aan het dagelijks bestuur. Volgens planning kan het jongerenproductiehuis dan in december 2009 haar deuren openen.