Politie neemt vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles

23 bestuurders onder invloed

Politie Hollands Midden, 07-07-2008 o De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

Een 19 jarige man uit Noordwijk werd op zondag 7 juli rond 01.50 uur aangehouden op de Duindamseweg, omdat agenten het vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol was. Dit bleek juist te zijn, want op het politiebureau blies hij een uitslag van 370 ug/l. Omdat hij een beginnend bestuurder was is zijn rijbewijs ingenomen.

Een bromfietser die onder invloed van alcohol zijn bromfiets bestuurde heeft ook zijn rijbewijs bij de politie mogen inleveren. Hij werd op zaterdag 5 juli, rond 21.50 uur, aangehouden op de Vinkweg in Leiden. Agenten zagen dat de man, een 34 jarige Leidenaar, gewond zijn bromfiets bestuurde. Vermoedelijk was hij eerder ten val gekomen. De agenten hielden hem staande en merkten al gauw dat hij onder invloed verkeerd. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 885 ug/l, waarop hij zijn rijbewijs kon afgeven.

In Voorschoten werd een 25 jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Agenten zagen de man op zaterdag 5 juli, rond 00.05 uur, rijden op de Leidseweg en besloten hem te controleren. Uit de voorlopige blaastest op straat bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was van alcohol. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies hij een uitslag van 540 ug/l, omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Een uitslag van 1090 ug/l werd geblazen door een 25 jarige man uit Bodegraven. Agenten merkten de bestuurder van de auto op toen hij met slippende en rokende banden wegreed. Ze besloten de man te controleren waarop hij werd staande gehouden op de Marktstraat. Op basis van de uitslag heeft hij zijn rijbewijs moeten inleveren.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negentien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen: Leiden (9), Gouda (2), Sassenheim (1), Nieuwveen (1), Noordwijk (2), Leiderdorp (1), Noordwijkerhout (1), Oegstgeest (2). In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

--- einde berichten ---