Rekenkamer Rotterdam

Rekenkamer Rotterdam voert onderzoek naar Inburgering op dit moment niet uit
04-Jul-2008

De Rekenkamer Rotterdam heeft op 4 juli 2008 de raad geïnfomeerd over haar besluit om het onderzoek naar inburgering op dit moment niet uit te voeren.

Bij de begrotingsbehandeling op 8 november 2007 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen waarin de raad de rekenkamer verzoekt om een onderzoek te doen naar de effectiviteit van de inburgeringstrajecten in het licht van behaalde resultaten op de aspecten taal, participatie en gebruik gemeentelijke voorzieningen. Het onderwerp effectiviteit inburgeringstrajecten hebben wij na het aannemen van de motie opgenomen in ons Onderzoeksplan 2008.

Tijdens de voorbereiding van het onderzoek afgelopen maand kwam de rekenkamer echter een aantal zaken tegen die de vraag opriepen of van een onderzoek naar inburgering op dit moment voldoende toegevoegde waarde verwacht kan worden. Hierover is gesproken met leden van de commissie Maatschappelijk Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie. Als leidraad voor dit gesprek heeft de rekenkamer een notitie geschreven.

Mede op basis van het gesprek met de commissieleden heeft de rekenkamer geconcludeerd dat een onderzoek naar inburgering op dit moment onvoldoende toegevoegde waarde heeft.
De rekenkamer heeft op 4 juli 2008 de gemeenteraad over haar besluit geïnformeerd.

Minervahuis II, Meent 94 Postbus 70012 3000 KP Rotterdam telefoon: 010