Gemeente Doetinchem

Persbericht, 4 juli 2008

Gemeente zet in op Wehl

De gemeente Doetinchem tekent woensdag 9 juli een overeenkomst met twee corporaties over nieuwbouwplannen in het centrum van Wehl en in Wehl-Zuid. De nieuwe huizen zijn nodig om het winkelbestand en andere voorzieningen in het dorp op peil te houden.

Het dorp Wehl beschikt over een traditioneel aantrekkelijk centrum. Doordat er echter steeds minder mensen in een huis wonen en het koopgedrag van mensen is veranderd, dreigt het draagvlak voor veel voorzieningen als winkels, maar ook kleinere dienstverlenende bedrijfjes mager te worden.

In de afgelopen maanden heeft de gemeente overeenstemming weten te bereiken met Woningstichting Dinxperlo (WSD) en Vestia, over zowel een versterking van het centrum, als de bouw van een deel van Wehl-Zuid. Hier worden de komende jaren fasegewijs tussen de tweehonderd en vierhonderd woningen bijgebouwd. Vestia gaat hiervan maximaal een kwart van de woningen van bouwen.

De gemeente Doetinchem neemt nu de regie bij het ontwikkelen van de plannen voor de versterking van het centrum. Behalve corporatie WSD worden ook de inwoners en middenstand van Wehl daar nadrukkelijk bij betrokken.

De partijen ondertekenen woensdag 9 juli om 15.00 de intentieovereenkomsten. Dit gebeurt in de Oldershove aan het Raadhuisplein 100 in Wehl. Wethouder Peter Drenth, directeur G.B. Helmink van WSD en directeur T. Rook van Vestia lichten dan de overeenkomst toe. Vertegenwoordigers van de media wordt verzocht zich vooraf te melden bij de afdeling persvoorlichting van de gemeente Doetinchem.