FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten sluit convenant met FSC Nederland

FNV Bondgenoten tekent vandaag om 14.00 uur een convenant met FSC Nederland. Daarmee geeft de grootste vakbond in de marktsector (472.000 leden) aan dat zij duurzame productie van hout in de wereld van groot belang vindt.

Het FSC-convenant betekent voor FNV Bondgenoten, dat alle papier dat zij gebruikt, aan de hoogste eisen voldoet voor sociaal, milieuvriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. Ook vraagt FNV Bondgenoten bij haar leveranciers om gebruik van hout en papier met het FSC keurmerk.

FNV Bondgenoten heeft duurzaamheid tot een van haar beleidsspeerpunten benoemd. Nederlandse bedrijven en multinationals worden aangespoord maatschappelijk verantwoord te produceren, met oog voor werknemersbelangen, het milieu en daarmee de toekomst. Het tekenen van dit convenant geeft de mede inhoud aan dit beleid.

FNV Bondgenoten voorzitter Henk van der Kolk: "Wij zijn voor duurzame bosbouw voor de werknemers in de houtsectoren, omdat wij nationaal en internationaal goede arbeidsomstandigheden en vakbondsrechten voor werknemers voorstaan. Bovendien hebben we een voorbeeldfunctie naar andere bedrijven. Duurzame bosbouw zorgt er voor dat het bos behouden blijft en dus ook in de toekomst gebruikt kan worden voor houtkap. Dat is goed voor de werkgelegenheid in de houtproductie. De betrokkenheid van lokale vakbonden bij duurzame bosbouw verdient steun en erkenning, en zal ook ter plekke draagvlak creëren voor de doelstelling van FSC."

Sandra Mulder, directeur FSC Nederland is enthousiast over de keuze van FNV Bondgenoten voor FSC: `Wij waarderen de inspanningen van FNV Bondgenoten zeer. Naast de afspraken over gebruik van FSC-papier en FSC-hout in eigen huis, zijn we vooral erg blij met de toezegging dat FNV Bondgenoten de keuze voor FSC waar mogelijk zal stimuleren richting de vakcentrale FNV en de andere bonden, zowel in Nederland als breder in Europa.'

---