Gemeente Hulst


Persbericht - 07.07.2008

Neem een werknemer in dienst met 10.000 euro subsidie

Onder het motto winst voor iedereen lanceert de gemeente Hulst haar vernieuwde loonkostensubsidie. Met deze subsidie doen zowel de werkgever, als de werknemer als de gemeente Hulst hun voordeel. De gemeente Hulst had reeds een loonkostensubsidieregeling. Deze is eenvoudiger en aantrekkelijker gemaakt en er kan maatwerk worden geleverd.

Werkgevers die een werkzoekende in dienst nemen - die momenteel nog een bijstandsuitkering ontvangt van de gemeente Hulst - krijgen daarvoor sinds 1 juli 2008 van de gemeente Hulst een loonkostensubsidie. Deze subsidie bedraagt op jaarbasis bij een werkweek van 36 uur 7.500,--.
Daar komt nog een bonus van 2.500,-- bovenop als de werknemer een half jaar in dienst is. Al bij al komt het dus neer op een bijdrage van 10.000,-- bij een volledige werkweek.

Er kan gestart worden met een proefperiode van 1 maand. In die maand behoudt de werknemer gewoon zijn/haar uitkering. Na die proefperiode staat de gemeente ook in voor de volledige loonkosten voor als de werknemer ziek mocht worden. Mocht het noodzakelijk zijn kan de gemeente een bijdrage in de kosten verlenen voor noodzakelijke opleidingen en/of bijscholing van de betreffende werknemer. Bij dit alles gaat de gemeente er van uit dat de werkgever de intentie heeft om het arbeidscontract ook zonder subsidie verder te zetten. Uiteraard wordt er wel van de werkgever verwacht dat deze de nieuwe werknemer goed begeleid.

Voor de werknemers zorgt deze subsidiemogelijkheid ervoor dat zij mogelijk eenvoudiger het arbeidsproces instromen. Vanuit een uitkeringssituatie een baan zoeken is immers vaak lastig. De subsidiemogelijkheid kan daarin een positieve rol spelen.

De gemeente Hulst vindt ieder uur dat minder aan uitkering betaald moet worden winst. Immers, dat houdt in dat een inwoner aan de slag is!

Geïnteresseerden kunnen terecht bij de balie Werk & Inkomen van de gemeente Hulst, bereikbaar op tel. 0114-389343.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl