Gemeente Hulst


Persbericht - 07.07.2008

Premies bij het aanvaarden van een baan

Om uitkeringsgerechtigden die al langer dan 12 maanden werkloos zijn, extra te stimuleren om aan de slag te gaan, heeft de gemeente Hulst vanaf 1 juli 2008 3 soorten premies te vergeven.

Als eerste is er de premie werkaanvaarding. Deze krijgt iemand die 6 maanden nadat hij/zij een ongesubsidieerde baan heeft geaccepteerd en geen resterende uitkering meer ontvangt. Deze premie bedraagt maximaal 2.000,--. Als er geen sprake is van volledige uitstroom, dan ontvangt men een aangepaste premie. Bij het aanvaarden van een gesubsidieerde baan (dat is een baan met inzet van loonkostensubsidie) ontvangt men de helft van de premie.

De 2e premie is de zogenaamde doorstroompremie. Deze komt binnen handbereik als men van gesubsidieerd werk overstroomt in ongesubsidieerd werk. Ook geldt deze premie wanneer iemand die nog gedeeltelijk uitkeringsgerechtigd is, volledig uitstroomt. De hoogte van deze premie is afhankelijk van een aantal aspecten. Deze bedraagt maximaal de premie werkaanvaarding, die men zou ontvangen als men aanvankelijk volledig uitkeringsonafhankelijk was geweest door het aanvaarden van een baan.

De premie werkbehoud is de 3e premie in rij die verkregen kan worden. Indien een voormalige uitkeringsgerechtigde tenminste 12 maanden geen aanspraak meer heeft gemaakt op een uitkering, dan kan deze de premie werkbehoud aanvragen. Deze premie bedraagt evenveel als de premie werkaanvaarding die aanvankelijk is verkregen.
Geïnteresseerden kunnen terecht bij de balie Werk & Inkomen van de gemeente Hulst, bereikbaar op tel. 0114-389343.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl