Ingezonden persbericht

Kleine Ezel van Theater Terra ook in Japan

Na Amsterdam, Broadway en Peking nu ook Tokyo

Op 7 juli vertrekt het jeugdtheatergezelschap Theater Terra naar Azië. De familiemusical Kleine Ezel is van 11 tot en met 13 juli te zien in de stad Macau en vervolgens tot en met 21 juli in Tokyo. Kleine Ezel, gebaseerd op de kinderboekenserie van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen, toerde twee seizoenen door Nederland en Vlaanderen. Theater Terra vertrok vervolgens met de internationale versie Little Donkey naar de Verenigde Staten en Canada. Op 20 juli vorig jaar was Little Donkey te zien in de Verboden Stad in Peking.

In Azië spelen oprichters Theo Terra en Dick Feld samen met actrices Babbe Groenhagen en Nienke van Hassel de Engelstalige versie van Kleine Ezel. Japanse en Chinese acteurs hebben eerder deze maand de voorstelling in het Japans ingesproken. Deze geluidsopnames worden tijdens de voorstelling afgespeeld; de liedjes blijven in het Engels.

www.theaterterra.nl

----------

Theater Terra vierde vorig jaar haar dertigjarig jubileum. In die periode maakte ze vele voorstellingen. Sinds 2002 richt Theater Terra zich ook op familiemusicals veelal gebaseerd op bekende kinderboeken zoals die van Paul van Loon, Max Velthuijs, Daphne Deckers en Rindert Kromhout. Theater Terra is niet alleen succesvol gebleken in Nederland en België, maar werd in de loop der jaren ook positief ontvangen in de Verenigde Staten, in Japan en nog vele andere landen.

In de voorstellingen van Theater Terra brengen acteurs met levensgrote poppen universele thema's ten tonele die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert een verrassend effect bij komische en ontroerende situaties.

----------



Ingezonden persbericht