Inauguratie zeven jongeren tot klimaatambassadeurs op strand Noordwijk

02/07/2008 08:36

ICCO

Maandag 7 juli krijgen zeven Nederlandse jongeren een diploma voor hun nieuwe functie als ambassadeur van FairClimate, het klimaatprogramma van ICCO. De inauguratie vindt plaats na een laatste spoedcursus over klimaat door minister Koenders voor Ontwikkelingsamenwerking en burgemeester Groen van de gemeente Noordwijk. Dat gebeurt op het strand van Noordwijk.

De klimaatambassadeurs beginnen hun werkzaamheden op 7 juli, dezelfde dag dat in Japan de wereldleiders van de G8 samen spreken over klimaat. Het Westen veroorzaakt klimaatverandering die de armoede van mensen in ontwikkelingslanden vergroot. Daarom moeten we nu actie ondernemen. Voor deze boodschap gaan de zeven jongeren het komende jaar aandacht vragen in Nederland.

De jongeren volgden de afgelopen maanden de ambassadeurs academie bij ontwikkelingsorganisatie ICCO, waar onderwerpen als interculturele communicatie, bossenproblematiek in Brazilië en teambuilding de revue passeerden. Om hun werk kracht bij te zetten, reizen de jongeren in augustus naar Brazilië. Daar praten zij over klimaatverandering met bijvoorbeeld Indianen in een bedreigd reservaat en politici in hoofdstad Brasilia.

Victoria Koblenko, zelf ervaren ambassadeur voor diverse doelen, gaat mee naar Brazilië als adviseur voor de FairClimate ambassadeurs. Ook zij zal bij de inauguratie op 7 juli aanwezig zijn.

Noordwijk heeft zelf sinds dit jaar verstevigde duinen die de bewoners moeten beschermen tegen de toenemende golfkracht en stijgende zeespiegel. Het water stijgt, vanwege smeltende ijskappen en opwarmende aarde. Dit wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld boskap in Brazilië. Daardoor komt extra kooldioxide in de atmosfeer die opwarming van de aarde versterkt.

De spoedcursus en diploma uitreiking vinden plaats maandag 7 juli a.s. tussen 12.30 en 13.00 uur op het strand bij strandpaviljoen Palm Plaza, direct vóór Hotels van Oranje, Koningin Wilhelmina Boulevard 20-31. Het evenement wordt afgesloten door de Braziliaanse capoeira-groep Boa Ventarde.





http://fairclimate.blogspot.com/