Gemeente Rotterdam

2 juli 2008

Wethouder Geluk reikt eerste Gezonde School vignetten uit

Op maandag 7 juli reikt wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) op basisschool De Driehoek de eerste vignetten uit voor Gezonde School Rijnmond. Drie scholen krijgen dit vignet omdat zij serieus werk maken van het verbeteren van de gezondheid op hun school. Zij besteden bijvoorbeeld veel aandacht aan gezonde voeding, een schone en veilige school en 'gezond' omgaan met elkaar.

Veel (basis)scholen in de regio Rotterdam zijn al 'gezond bezig'. Zij werken bijvoorbeeld met lesprogramma's over gezonde voeding, sport en spel en het gebruik van genotmiddelen. Om een Gezonde School te worden, is het vooral van belang om de activiteiten en programma's die goed bevallen en succesvol zijn, op te nemen in het schoolbeleid en jaarlijks te evalueren. Het team Gezonde School van GGD Rotterdam-Rijnmond begeleidt en ondersteunt de school hierin. Volgend schooljaar komen er in Rotterdam zo'n 50 Gezonde Scholen bij.

Het vignet
Drie Rotterdamse scholen hebben inmiddels met succes gaandeweg een gezonde en plezierige werkomgeving voor leerlingen en werknemers gecreëerd. Daarom reikt wethouder Geluk de eerste drie vignetten Gezonde School Rijnmond uit aan de Groen van Prinstererschool, De Heemskerkschool en OBS De Driehoek.

De quiz
Voordat de basisscholen de vignetten ontvangen, nemen zij deel aan een quiz over gezondheidsthema's. De vragen zijn gemaakt door leerlingen van de drie deelnemende scholen. Elke school wordt vertegenwoordigd door een directielid, die ondersteund wordt door een leerling, ouder en teamlid. De scholen mogen wethouder Geluk één keer om hulp vragen. Wie de quiz wint ontvangt als eerste het vignet Gezonde School Rijnmond.

Programma:
. 10.30 uur: Opening en uitleg quiz Gezonde School Rijnmond . 10.45 uur: Quiz Gezonde School Rijnmond van start . 11.00 uur: Wethouder Geluk reikt vignetten uit . 11.15 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen aan wethouder Geluk.

Adres basisschool De Driehoek: Van Duylstraat 18 (Delfshaven). noot voor de redactie/