Gemeente Voorschoten

KJ-laan

Nuon vernieuwt gasleiding in KJ-laan

Energiebedrijf Nuon gaat vanaf 7 juli een verouderde gasleiding vervangen. Het 20080626Kon Julianalaan gaat om de leiding die ter hoogte van de Prinses Margrietlaan dwars onder de Koningin Julianalaan doorloopt. De nieuwe leiding wordt iets verderop aangelegd, ter hoogte van de Prinses Irenelaan. De werkzaamheden duren naar verwachting drie dagen. Bewoners in die rechtstreeks hinder ondervinden van de werkzaamheden worden per brief ingelicht door Nuon.

Verkeershinder

De gemeente probeert om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar kan niet voorkomen dat direct omwonenden (geluids)hinder zullen ondervinden van de werkzaamheden. Om de veiligheid en de doorgang van het verkeer te regelen worden extra maatregelen genomen. Voetgangers op de Koningin Julianalaan krijgen aan beide zijden maken met een iets versmald trottoir. Doorgaande fietsers worden omgeleid via de Schoolstraat. Bestemmingsverkeer op de fiets wordt via het trottoir geleid; fietsers moeten afstappen en lopend verder gaan over het trottoir.
Autoverkeer op de Koningin Julianalaan blijft in twee richtingen mogelijk, de rijbaan wordt wel versmald.
Tijdelijk geldt een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. De huidige twee rijstroken per rijrichting worden teruggebracht naar één rijstrook per rijrichting.
Op de Prinses Irenelaan wordt het éénrichtingverkeer tijdelijk opgeheven. De bocht rechtsaf vanaf de Koningin Julianalaan is gestremd. Het advies is om aan te komen rijden vanaf de Prins Bernhardlaan.

Parkeren

Vanaf 7 juli is parkeren niet toegestaan op de Koningin Julianalaan aan beide zijden ter hoogte van het werkvak. Aan de kant richting Leiden (evenzijde) geldt een parkeerverbod tussen de Erasmusstraat en de Overslagstraat; aan de kant richting Leidschendam (oneven zijde) is dit tussen de Prinses Margrietlaan en Prinses Irenelaan. Op de Prinses Irenelaan is parkeren verboden op het deel tussen de huisnummers 1 tot en met 7. Het verzoek is om auto's weg te halen vóór maandag 7 juli 6.00 uur.