Raad van State


maandag 7 juli 2008
10.00
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan "Uiterweg-Plasoevers 2005" van de gemeente Aalsmeer. Het plan ziet op het recreatiegebied rondom de Westeinderplassen. Met het plan is beoogd de huidige planologische situatie in kaart te brengen en vast te leggen. Een aantal inwoners van Aalsmeer, enkele jachthavens en een recreatiepark vinden dat dit niet goed is gebeurd. Volgens hen zijn sommige woonboten ten onrechte niet meer in het bestemmingsplan opgenomen, zodat zij illegaal in het water zouden liggen. Ditzelfde geldt voor een aantal steigers en woningen. Ook zijn enkele inwoners het er niet mee eens dat buiten de bestaande lintbebouwing geen nieuwe woningen mogen komen. (zaaknummer 200704429/1)

10.00 uur

Zitting over de zogenoemde melding die het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland op grond van de Wet milieubeheer heeft aanvaard. Deze melding heeft betrekking op een stortplaats aan de Baanhoekweg in Dordrecht. De melding maakt het mogelijk dat op vier plekken tegelijkertijd wordt gestort in plaats van op twee. De Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven en het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht vinden dat het gebruik van deze vier zogenoemde 'stortfronten' veel geur-, geluids- en stofoverlast veroorzaken. Daarom verzoeken zij de Raad van State de aanvaarding van de melding te schorsen. (zaaknummer 200803547/1)

13.30 uur

Zitting over de afwijzing door het dagelijks bestuur van het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer van de gemeente Amsterdam van het verzoek om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen de geluidsoverlast van een fontein op de Hogeweg in Amsterdam. Twee omwonenden hadden hierom verzocht. Het dagelijks bestuur wil geen maatregelen treffen, omdat volgens hem geen vergunning nodig is voor de fontein. Dit betekent dat er volgens hem geen sprake is van een overtreding. De omwonenden zijn het hier niet mee eens. Daarom verzoeken zij de Raad van State nu te bepalen dat het college in afwachting van de behandeling van het beroep alvast maatregelen moet treffen. (zaaknummer 200800956/2) Vooraankondiging van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) die de Afdeling bestuursrechtspraak op woensdag om 10.15 uur openbaar zal maken. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.