Arcadis NV

PERSBERICHT

ARCADIS NV

Arnhem, 7 juli 2008

ARCADIS BREIDT MILIEU ACTIVITEITEN UIT NAAR ITALIË

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal advies, ontwerp, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft het Italiaanse milieuadviesbureau SET overgenomen. SET heeft een omzet van circa E 9 miljoen en marges die liggen boven de doelstelling van ARCADIS voor het milieusegment. De aandelen in SET zijn overgenomen van het management en een externe aandeelhouder. Verdere financiële details zijn niet vrijgegeven.

SET, opgericht in 1994 met kantoren in Bolzano en Milaan, biedt een breed pakket aan milieudiensten, inclusief bodem en grondwater sanering, milieuonderzoek voor vastgoedtransacties en de zogeheten D4 diensten (Deactivation, Decommissioning, Decontamination, Demolition - voor ontmanteling van oudere industriële locaties). SET heeft in de afgelopen jaren een gezonde winstgevende groei laten zien. De extra geografische dekking die SET biedt, stelt ARCADIS in staat om bestaande multinationale klanten met belangen in Italië beter van dienst te zijn. Anderzijds werkt SET voor verschillende grote Italiaanse ondernemingen met internationale belangen, die voordeel kunnen hebben van het ARCADIS netwerk in andere landen.

Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS over de acquisitie: "Onze focus in de milieumarkt ligt op het leveren van diensten met toegevoegde waarde aan multinationale en belangrijke nationale klanten om zo de positie van strategisch milieuadviseur te kunnen vervullen voor deze klanten. Met deze overname krijgen we een sterke basis in de milieumarkt in Italië waar veel van onze klanten activiteiten hebben. We hebben in het verleden al samengewerkt in projecten met SET en zijn overtuigd van het succes van deze combinatie."

SET directeur Lorenz San Nicolo zei: "Met ARCADIS achter ons kunnen we op grotere, meer complexe projecten inzetten en onze klanten nieuwe diensten aanbieden, zoals GRiP® (bodemsanering met een prijsgarantie). Ook zullen we onze klanten lokaal en zeker internationaal beter van dienst kunnen zijn. En het biedt ook goede kansen voor onze medewerkers die toegang krijgen tot het omvangrijke kennisnetwerk van ARCADIS." ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerpen, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 13.500 mensen en E 1,5 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.