RET

Persuitnodiging

Officiële ingebruikname bus 63/64

Maandag 07 juli

Maandag 7 juli : eerste rit van de nieuwe buslijn 63/64.

Maandag 7 juli rijdt de nieuwe RET buslijn 63/64 zijn eerste officiële rit. De route van deze buslijn voert door de Rotterdamse wijken /buurten Zuidwijk, Pendrecht, Charlois en Carnisse. De lijn zorgt voor een rechtstreekse verbinding tussen deze wijken en voert onder andere langs het Zuiderziekenhuis, verzorgingshuizen en de Zuiderbegraafplaats.

Sinds mei 2005 rijdt buslijn 77 niet meer, de TramPluslijn naar Carnisselande maakt de oude lijn 77 overbodig. In praktijk is gebleken dat het opheffen van deze lijn tot veel rumoer onder de bewoners en winkeliers van deze wijken heeft geleid. Initiatieven van het actiecomité en de politieke partijen in deelgemeente Charlois hebben uiteindelijk geresulteerd in een nieuwe buslijn, die de RET - in opdracht van de stadsregio Rotterdam - met ingang van 7 juli 2008 gaat exploiteren. De bewoners en winkeliers in de deelgemeente Charlois zien daarmee `de navelstreng van Zuid' weer terugkeren.

Om dit succes te vieren wordt de buslijn op een feestelijke manier in gebruik genomen. Onder het genot van een kop koffie en live muziek wordt er met alle genodigden van de RET, wethouder Baljeu (Verkeer, Vervoer en Organisatie), het actiecomité en betrokken bewoners maandagochtend op busstation Zuidplein op bus 63/64 gewacht.

Wethouder Baljeu zal samen met het actiecomité de bus officieel openen. Hierna zullen alle genodigden in de bus stappen voor een eerste rit. Op halte Schulpplein zal de wethouder weer uitstappen en verwelkomd worden door bewoners.

Hierbij bent u van harte uitgenodigd om bij de eerste rit van bus 63/64 aanwezig te zijn:

Maandag 7 juli, 9.00 - 10.00 uur, Busstation Zuidplein, perron K.

Als er nog plaats is in de bus, bent u ook welkom het eerste ritje van de bus mee te maken.

---