Ingezonden persbericht


http://www.vialis.nl/bin/ibp.jsp?ibpDispWhat=object&ibpPage=S13_FocusPage&ibpDispWho=STNI_ITEMS%5El3448&ibpVersion=0&ibpZone=S13_Nieuwsarchief&ibpDisplay=view&

In de file of niet is een keuze

7 juli 2008

Wanneer strandbezoekers in Hoek van Holland deze zomer eerst even op een digitaal informatiepaneel kijken voordat ze het strand verlaten, kunnen ze direct zien of er een file staat op de Maasdijk richting de A20. Deze informatie staat van juli tot en met september aanstaande bij de centrale strandopgang en wordt geleverd door Vialis.

Ook de andere kant op, richting het strand, bij de afslag Coldenhove op de A20 is een tekstwagen geplaatst die de reistijd naar de kust toont. Half juli kunnen de reistijden over de Maasdijk (in beide richtingen) ook via de website www.bereikbareregiorotterdam.nl worden geraadpleegd.

Doordat de badgasten op warme dagen vaak tegelijk van en naar het strand gaan, ontstaan vaak files op de Maasdijk. Dit is niet alleen heel vervelend voor de badgasten zelf, maar ook voor het vrachtvervoer en voor de bewoners in de omliggende regio die met moeite hun huis kunnen bereiken, de hulpdiensten etc. Daarom hebben de betrokken wegbeheerders (provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en deelgemeente Hoek van Holland) vorig jaar, in samenwerking met Vialis, een proef uitgevoerd met het aanbieden van reistijdinformatie op het strand. Ook deze zomer wordt de reistijdinformatie aangeboden waardoor badgasten zelf kunnen bepalen of ze in de file willen aansluiten of het vertrek nog even zullen uitstellen. De informatievoorziening is een initiatief van de wegbeheerders deelgemeente Hoek van Holland, gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland en wordt mede ondersteund door het Actieprogramma Verkeer en Vervoer van de gemeente Rotterdam.